Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Καταζητείται και δεύτερος συνεργός των τρομοκρατών

Νεότερα στοιχεία από την έρευνα των αρχών για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη βελγική πρωτεύουσα. Δύο οι ύποπτοι που αναζητούνται, οι οποίοι και φέρονται να συνόδευσαν τους καμικάζι στο θάνατο.

Οι βελγικές αρχές καταζητούν και έναν δεύτερο συνεργό των τρομοκρατών που διέπραξαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Αυτός βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι, λίγο πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ.

Ο άλλος ύποπτος που καταζητείται συνόδευε τους δύο καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τον Ναζίμ Λαχράουι και τον αδελφό του Χάλιντ, τον Ιμπραχίμ Μπακράουι.

Τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν είχαν γίνει γνωστά ως χθες το βράδυ.

Η ταυτοποίηση των τριών καμικάζι των Βρυξελλών, όλοι βελγικής υπηκοότητας, επιβεβαιώνουν τις υποψίες των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι οι επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και αυτές στην βελγική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο γαλλο-βελγικό πυρήνα, που σχηματίστηκε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο γύρω από τον τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, σύμφωνα με την Monde.

Ένα σκίτσο που δημοσιεύει η Monde, σύμφωνα με δημοσίευμα της Dernier Heure, φέρεται να απεικονίζει τον δεύτερο ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση στο Μετρό των Βρυξελλών! Ο άνδρας έχει εντοπιστεί σε βιντεο από κάμερα ασφαλείας να μεταφέρει ένα μεγάλο σάκο, μαζί με τον επιβεβαιωμένο δράστη Χαλίντ ελ Μπαρκάουι.

Οι αδερφοί Ελ Μπακραουί και ο Λααχραουί

Οι τρεις καμικάζι των Βρυξελλών, όλοι τους Βέλγοι, βρίσκονταν στη λίστα με τους υπόπτους στα πλαίσια της έρευνας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβρη. Ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί ήταν ο ένας από τους καμικάζι που ανατινάχτηκε στο χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζαβεντέμ, ενώ η δεύτερη έκρηξη προκλήθηκε από την επίθεση αυτοκτονίας του Ναχίμ Λααχραουί.

Οι πληροφορίες αναφορικά με τον τελευταίο αναστάτωσαν τους εμπλεκόμενους με την έρευνα, αλλά και τα βελγικά ΜΜΕ, καθώς το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε ως ο μυστηριώδης τρίτος που διέφυγε από το αεροδρόμιο, ενώ λίγο αργότερα διέρρευσε η είδηση πως συνελήφθη στην πόλη Άντερλεχτ. Ο τρίτος καμικάζι, αδερφός του Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, Καλίντ, ήταν εκείνος που προκάλεσε το θάνατο στο μετρό των Βρυξελλών κοντά στο σταθμό Μαελμπίκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του news247, ο άνδρας αγνώστων στοιχείων με το καπέλο και την καμπαρτίνα που εμφανίζεται στη φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας, δεξιά των καμικάζι, αλλά και ένας ακόμη που καταγράφτηκε από κάμερα ασφαλείας στο μετρό, να συνοδεύει τον Καλίντ λίγο πριν την επίθεση αυτοκτονίας.

Ο άνδρας του αεροδρομίου, του οποίου η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται να φορά καπέλο και χοντρά γυαλιά που αλλοιώνουν σημαντικά τα χαρακτηριστικά του, ενώ πιθανολογείται πως στο καροτσάκι που σπρώχνει φέρει την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη τρίτος, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει κανένα τραυματισμό.

Οι καμικάζι αδερφοί

"Δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση, να μην ξέρω τι να κάνω, να με αναζητούν παντού. Δεν ήθελα να βρεθώ στο διπλανό κελί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ" δήλωσε ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί σε σημείωμα που άφησε πριν την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο. Ο καμικάζι αναφέρεται στον Τζιχαντιστή τρομοκράτη που συνελήφθη στις Βρυξέλλες και του οποίου η προσαγωγή φαίνεται πως τελικά πυροδότησε τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Αμπντεσλάμ ήταν συνεργός του Αμπαούντ και ένας από τους τρομοκράτες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι. Όσο για τον αδερφό του Ιμπραχίμ, Καλίντ Ελ Μπακραουί, όπως αναφέρουν οι βελγικές αρχές, αυτός ανέλαβε την επίθεση στο μετρό, στο σταθμό Μαελμπίκ, όπου από την επίθεση βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Βέλγιο: Οι τρομοκράτες των Βρυξελλών είχαν ως στόχο πυρηνικούς σταθμούς

Το Βέλγιο διαψεύδει πως η Τουρκία είχε απελάσει τον έναν καμικάζι

Βρυξέλλες: Σε κρίσιμη κατάσταση 61 τραυματίες

Πως έδρασαν οι βομβιστές αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες

Βρυξέλλες: Τα πρόσωπα της τραγωδίας ... νεκροί και αγνοούμενοι

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα