Σε πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου οδηγούνται οι παραγωγοί

Να παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου θα αναγκαστούν οι παραγωγοί μετά την κατάρρευση των τιμών του σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ο Σουχάιλ Αλ Μαζρουέι στο Αμπού Ντάμπι. «Οι τρέχουσες τιμές θα τους αναγκάσουν όλους να παγώσουν την παραγωγή. Δεν έχει νόημα το πείσμα».

Η Σαουδική Αραβία – ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας αργού – η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ έχουν προτείνει το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι τιμές που έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 70% εδώ και δύο χρόνια.

Το Ιράν, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ και που αυξάνει την παραγωγή του μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος του τον Ιανουάριο, έχει χαρακτηρίσει το σχέδιο αυτό γελοίο υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις.

Η Βενεζουέλα περιλαμβάνεται στα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) που ζητούν συνάντηση των παραγωγών πετρελαίου αυτόν τον μήνα, ενώ ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί αλ-Ναΐμι έχει πει πως ελπίζει σε μια τέτοια συνάντηση, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ έχει οριστεί για τον Ιούνιο.

Ο Μαζρουέι δήλωσε ότι δεν έχει λάβει πρόσκληση για μια συνεδρίαση νωρίτερα της προγραμματισμένης και ότι δεν θα χρειαστεί μια σύνοδος εάν οι παραγωγοί δεν συμφωνήσουν προκαταβολικά σε πάγωμα της παραγωγής.

 

 

tovima

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα