Δύο κρούσματα του ιού Ζίκα στην Ιρλανδία: Δεν είναι απροσδόκητο γεγονός

Ο εντοπισμός κρουσμάτων του Ζίκα στην Ιρλανδία δεν είναι απροσδόκητο γεγονός, καθώς πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα συνεπεία των ταξιδιών  σε περιοχές που πλήττονται

Τα πρώτα κρούσματα του ιού Ζίκα στην Ιρλανδία καταγράφηκαν σε δύο πρόσωπα που έχουν ιστορικό ταξιδιών σε μια χώρα που πλήττεται από την ασθένεια που μεταδίδεται από το τσίμπιμα κουνουπιών.

Η Αρχή Υπηρεσιών Υγείας (Health Service Executive, HSE) ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως καταγράφηκαν δύο κρούσματα του ιού Ζίκα στην Ιρλανδία.
Οι δύο αυτοί άνθρωποι, οι οποίοι δε σχετίζονται μεταξύ τους, δεν πρόκειται να κυοφορήσουν και αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία τους, καθώς έχουν αναρρώσει πλήρως.

«Ο εντοπισμός κρουσμάτων του Ζίκα στην Ιρλανδία δεν είναι απροσδόκητο γεγονός, καθώς πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα συνεπεία των ταξιδιών (υπηκόων τους) σε περιοχές που πλήττονται από τον ιό», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της Αρχής.

Τα δύο πρόσωπα αυτά, που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, ενώ κανένα από τα δύο δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κυοφορήσει, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αναρρώσει πλήρως, ανέφερε η HSE σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα