Ο Πούτιν ανεβάζει τους τόνους - Όποια απειλή για τον ρωσικό στρατό θα καταστρέφεται

Οποιαδήποτε απειλή για τον ρωσικό στρατό στη Συρία θα καταστρέφεται. Σαφείς και σκληρές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία - αν και δεν την κατονόμασε - είχαν οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ετήσια σύνοδο της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Την στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει την κατάρριψη του Su-24 στη συριακή μεθόριο, δίνει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να απαντούν άμεσα και με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως ο ρωσικός στρατός πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά σε όποιες «επιπλέον προκλήσεις», σημειώνοντας ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με συστήματα αεράμυνας και επιπλέον αεροσκάφη. «Σας διατάσσω να ενεργείτε με τον σκληρότερο τρόπο», δήλωσε απευθυνόμενος στη στρατιωτική ηγεσία.

Ακόμη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση προς υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων συνέβαλε στην μεταβολή της κατάστασης επί του εδάφους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ρωσία συνδράμει μονάδες του αντιπολιτευόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχονται τους «τρομοκράτες» στη Συρία, παρέχοντάς τους αεροπορική κάλυψη και παραδίδοντάς τους όπλα και πυρομαχικά.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αυτό τον ισχυρισμό. «Η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών επιθέσεων που διεξάγουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είναι ενάντια σε οργανώσεις που αντιμάχονται τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και δεν στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος», τόνισε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στη Μόσχα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Πούτιν αλλά και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία, καθώς και οι παράλληλες προσπάθειες για την αποδυνάμωση και τη συντριβή του ISIS.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει δηλώσεις από το αμερικανικό Πεντάγωνο, αφού πρώτα συναντήσει αξιωματικούς των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ τόνισε πως δεν έχει γνώση συγκεκριμένων ανακοινώσεων που να αφορούν οποιεσδήποτε αλλαγές στην στρατηγική των ΗΠΑ στην μάχη ενάντια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα