Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος, μέχρι που γέννησα στην τουαλέτα!

Η 16χρονη Chelsea Clatworthy υπέφερε από πόνους στην πλάτη, μόλις δύο ημέρες πριν φέρει στον κόσμο τον γιο της. Δεν μπορούσε να προβλέψει την συνέχεια, αλλά σίγουρα το ότι έγινε μαμά, ήταν κάτι που δεν είχε σκεφτεί.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια και, όπως κάθε μητέρα, θυμάται με λεπτομέρεια τη στιγμή της γέννησης του Lorenzo και συγκινείται. Το διαφορετικό με την Τσέλσι είναι πως δεν είχε ιδέα ότι είναι έγκυος μέχρι που γέννησε. Δεν είχε συμπτώματα, ναυτίες και ζαλάδες. Η 21χρονη πλέον μητέρα, είναι μία από τις 7.000 γυναίκες που βιώνουν με έκπληξη την εγκυμοσύνη, μη έχοντας δηλαδή τα κλασικά της δείγματα.

''Ανέκαθεν είχα λίγα κιλά παραπάνω αλλά ειδικά εκείνη τη χρονιά είχα χάσει περίπου πέντε κιλά, και έτσι δεν παρατήρησα οποιαδήποτε αύξηση στο βάρος μου. Το 2010 ήταν ίσως η πιο αγχωτική χρονιά της ζωής μου και έτσι είχα τόσα άλλα πράγματα να σκεφτώ. Ούτε οι φίλοι, ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου είχαν κάποια υποψία. Όταν ξαναπήρα κάποια κιλά, μου φάνηκε φυσιολογικό, όπως κάθε φορά''.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Τσέλσι διεγνώσθη με σκολίωση της σπονδυλικής στήλης. Στη συνέχεια, δύο ημέρες πριν γεννηθεί ο γιος της, η Τσέλσι έπεσε από μια σκάλα και ο συνδυασμός των τραυματισμών της, την έκανε να πονά αφόρητα. Παρά το γεγονός ότι πήρε κάποια παυσίπονα, ο πόνος δεν έφευγε.

Η Τσέλσι ανέφερε, ''Δεν μπορούσα να φάω ή να κοιμηθώ και τότε η μητέρα μου, μού είπε να κάνω ένα μπάνιο να ηρεμήσω. Πήγα στην τουαλέτα, και αυτό ήταν το πιο άνετο μέρος που βρήκα, με την ελπίδα ο πόνος θα φύγει. Περίπου 20 λεπτά αργότερα ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω τον μικρότερο αδελφό μου, που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, ο οποίος έτρεξε αμέσως κοντά μου''.

Ευτυχώς, η μαμά της Τσέλσι ήταν σε ετοιμότητα για να βοηθήσει, μαζί με τον αδελφό της που βοηθούσε στη γέννα. Κάλεσε ασθενοφόρο για βοήθεια. Τρία ασθενοφόρα έφτασαν λίγο μετά την κλήση. ''Ήμουν τόσο σοκαρισμένη. Όχι μόνο επειδή είχα ένα μωρό χωρίς να γνωρίζω ότι ήμουν έγκυος, αλλά και επειδή ήμουν ακόμα όρθια''. Η Τσέλσι, δεν είχε χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι περιμένει μωρό και έτσι αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στην ιδέα του να γίνει μαμά πολύ γρήγορα.

''Ο γιος μου και εγώ έπρεπε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες. Έτσι, ενώ ήμασταν εκεί, η μητέρα και ο αδελφός μου επισκέφτηκαν όσους όλους ξέραμε για να δουν αν είχαν κάποια παλιά μωρουδιακά πράγματα που ίσως μπορούσαν να μας δανείσουν. Εκείνη την εποχή δεν είχαμε σχεδόν καθόλου χρήματα, έτσι δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε νέα πράγματα για το μωρό. Ευτυχώς όλοι στάθηκαν κοντά μας και μα έδωσαν όλα όσα χρειαζόμασταν. Ήταν όλοι πολύ υποστηρικτικοί και μας βοήθησαν''.

Όσο για Lorenzo, το μικρό αγόρι, οι νοσοκόμες στο νοσοκομείο το περιέγραψαν ως 'θαυματουργό μωρό'. ''Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να είναι σε θέση να κατανοήσει την πλήρη ιστορία για το πώς γεννήθηκε'', είπε η γλυκιά μανούλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα