Ερντογάν: Οι Ρώσοι εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται, καταγγέλωντας σήμερα ως "ανήθικες" τις κατηγορίες της Ρωσίας κατά της οικογένειάς του, σύμφωνα με τις οποίες στενοί του συγγενείς εμπλέκονται σε εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, και προειδοποίησε ότι έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του ΙΚ.

"Εχουμε αποδείξεις. Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε στον κόσμο", είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς συνδικαλιστές στην Αγκυρα, αναφέροντας συγκεκριμένα το όνομα του σύρου επιχειρηματία Ζορζ Χασουάνι, "κατόχου ρωσικού διαβατηρίου".

Νταβούτογλου για τις καταγγελίες της Μόσχας: Κάποτε τα αποκαλούσαμε ψέμματα τύπου Πράβντα

«Παραμύθια της Πράβδα» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για το Αζερμπαϊτζάν, είπε ακόμα ότι κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου υπήρχε ο μηχανισμός της σοβιετικής προπαγάνδας που ήταν γνωστός ως «παραμύθια της Πράβδα». «Πρώτα τα κατασκεύαζαν μόνοι τους και μετά τα πίστευαν. Οι σοβιετικές ιδιότητες εμφανίζονται μία μία», ανέφερε.

«Ας μην δίνει κανείς κύρος σε αυτά ψέματα του μηχανισμού της σοβιετικής προπαγάνδας. Είναι σπατάλη φαιάς ουσίας ακόμη και η συζήτηση για αγορά πετρελαίου από τον ISIS. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος περί μυστικού και βρόμικου πάρε-δώσε σε αυτή την περιοχή που πολλά αεροσκάφη καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν πτήσεις.

Η Τουρκία από ηθικής πλευράς δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχουν και στοιχεία στα χέρια τους. Αντίθετα, υπάρχουν δεκάδες στοιχεία για τις βρόμικες σχέσεις και τις δολοφονίες του ISIS με το καθεστώς της Συρίας. Αυτοί που σήμερα στηρίζουν το καθεστώς της Συρίας στηρίζουν και τον ISIS. Επειδή η κύρια πηγή της εμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους είναι το συριακό καθεστώς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα