Καλιφόρνια: Άφησαν το μωρό τους στην γιαγιά και σκότωσαν 14 αθώους

Ο Σαγιέντ Ριζβάν Φαρούκ και η γυναίκα του Τασφίν Μαλίκ άφησαν, το πρωί της Τετάρτης, το μόλις 6 μηνών μωρό τους στη γιαγιά του λέγοντας ότι έχουν ραντεβού με το γιατρό.

Όπως απεδείχθη, δεν πήγαν στο ιατρείο –αντίθετα, εισέβαλαν με τα όπλα τους στο κέντρο υγείας του Σαν Μπερναρντίνο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον 14 αθώους ανθρώπους.

Λίγο αργότερα έπεφταν και οι ίδιοι νεκροί μετά από την ανταλλαγή των πυροβολισμών με την αστυνομία.

Αμερικανός υπήκοος με καταγωγή από την Κεντρική Ασία ο Φαρούκ, εργαζόταν ως υπεύθυνος υγειονομίας και ασκούσε σχετικούς ελέγχους σε εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους. Ήταν υπάλληλος της ίδιας δομής στην οποία ανήκε το κέντρο υγείας και βρισκόταν στο χώρο της σφαγής από νωρίς. Κάποια στιγμή έφυγε για να επιστρέψει με τα όπλα και την Μαλίκ.

Πριν αρχίσουν να πυροβολούν -λέει αυτόπτης- ο Φαρούκ έδειχνε απόλυτα φυσιολογικός. Μάλιστα, είπε ότι επέστρεψε, διότι κάποιος διαμαρτυρήθηκε για το φαγητό και ήθελε να ελέγξει τι συμβαίνει.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο Φαρούκ και η -πιθανότατα πακιστανικής καταγωγής- Μαλίκ ήταν παντρεμένοι δύο χρόνια. Για κάποιο διάστημα ζούσαν στη Σαουδική Αραβία. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό. Τα δύο αδέλφια είχαν δύσκολα παιδικά χρόνια. Μεγάλωσαν σ’ ένα βίαιο οικογενειακό περιβάλλον με τον πατέρα τους να κακοποιεί συστηματικά τη μητέρα τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα