Τι έκανε ο άνθρωπος γιατί ... βαριόταν να πάει στη δουλειά του!

Έναν παράξενο τρόπο για να μην πάει στη δουλειά σκέφτηκε ένας εργαζόμενος στην Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Επιθυμώντας να αποφύγει να εργαστεί, ο 20χρονος Άαρον Ο’Νιλ, υπάλληλος της εταιρείας Intel, αποφάσισε στις 13 Ιουνίου να μην επικαλεστεί κάποια… απλή αδιαθεσία, αλλά ζήτησε από τον 21 ετών φίλο του Κόλιν Χάμοντ να τηλεφωνήσει στα γραφεία, ζητώντας την εκκένωση του κτηρίου λόγω τοποθέτησης «εκρηκτικού μηχανισμού».

Η ιστορία επανήλθε στο προσκήνιο, με τους δύο φίλους να καλούνται να καταθέσουν στο δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Irish Times, οι δύο νεαροί αποφάσισαν να κάνουν τη φάρσα τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου και αφού είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ.

Μάλιστα, ο Χάμοντ τηλεφώνησε από θάλαμο έξω από το σπίτι του στο Δουβλίνο και ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενώ έκανε λόγο για βόμβες που τοποθετήθηκαν στα γραφεία της Intel και οι οποίες είναι αδύνατο να εντοπιστούν.

Το απότελεσμα; Οι αρχές ζήτησαν από περίπου 4.000 άτομα, τα οποία απασχολούνται στην περιοχή, να μην προσέλθουν στην εργασία τους, ενώ ένας αυτοκινητόδρομος έκλεισε και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες τροποποίησαν τα δρομολόγιά τους.

Ακούγοντας την κατάθεση των δύο νεαρών, ο δικαστής τους χαρακτήρισε «ανόητους», με τους Ο’Νιλ και Χάμοντ να δηλώνουν ότι δεν περίμεναν πως το θέμα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις.

Ο δε Χάμοντ προσπάθησε να δικαιολογηθεί, σημειώνοντας ότι ο φίλος του «μισεί την εργασία του και γι’ αυτό τηλεφώνησα».

Ο Χάμοντ, ο οποίος πραγματοποίησε την κλήση, καταδικάστηκε σε 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας (αρκεί να μην κάνει… φάρσα για να τις αποφύγει), ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης του Ο’Νιλ πήρε αναβολή μέχρι τον Ιανουάριο, προκειμένου να συνταχθεί μία έκθεση από υπηρεσία επιμελητών.

Σε μία παρόμοια περίπτωση το 2013, ένας άνδρας ο οποίος έκανε φάρσα για βόμβα προκειμένου να αποφύγει τον… γάμο του στο Λίβερπουλ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα