Ο Ομπάμα στηρίζει Τουρκία - Κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της

Ανοιχτή στήριξη στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού παρέσχε ο Μπάρακ Ομπάμα λέγοντας ότι «η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της και τον εναέριο χώρο της».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνομιλήσει με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερέστερα το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού. Παράλληλα, κάλεσε τη Ρωσία και την Τουρκία να διατηρήσουν χαμηλούς τους τόνους και να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να διασφαλίσουν ένα κοινό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα, προκειμένου οι δυο χώρες λύσουν την παρεξήγηση.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Τούρκοι θα συνομιλήσουν απευθείας για να καταφέρουν να εξακριβώσουν τι συνέβη και να λάβουν τα μέτρα εκείνα με τα οποία θα αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ