Τυνησία: Μακελειό στη Βουλή - Ομηρία σε μουσείο

Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν κατά την  επίθεση που εκδηλώθηκε στο κοινοβούλιο της Τυνησίας, ενώ πολλοί άλλοι, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, κρατούνται όμηροι μέσα στο γειτονικό Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, στην πρωτεύουσα της χώρας, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Επτά άτομα είναι τουρίστες κι ένας Τυνήσιος πολίτης, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρίστες είναι από Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έχουν περικυκλώσει δύο ενόπλους μέσα στο μουσείο Bardo της πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται μέσα στους χώρους του κοινοβουλίου, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στον τόπο της επίθεσης έχουν καταφθάσει αστυνομικές ενισχύσεις. Την ώρα της επίθεσης, όπως μεταδίδει το BBC, το κοινοβούλιο συνεδρίαζε σχετικά με τη νομοθεσία για την τρομοκρατία και μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί οι βουλευτές εκκένωσαν το κτίριο. Το μουσείο περιέχει σημαντικά εκθέματα από αρχαιολογικής άποψης και είναι πόλος έλξης τουριστών.

Επίσης, σύμφωνα με το RT που επικαλείται τοπικά μέσα, περίπου 160 τουρίστες διασώθηκαν από το μουσείο, ενώ κρατούνται όμηροι 20-30 άτομα.

Όμηροι μέσα στο μουσείο Μπάρντο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Τυνησίας, μετέδωσε ο τοπικός ιδιωτικός ραδιοσταθμός Mosaique FM επικαλούμενος έναν από τους δημοσιογράφους του που βρέθηκε επί τόπου.

Αστυνομικός κλοιός γύρω από το κτίριο

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ στο μουσείο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου.

"Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπάρντο", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα