Η πιο "άσχημη γυναίκα στον κόσμο" ξεπέρασε το bullying

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ξαφνικά εντοπίζατε ένα βίντεο με τον τίτλο «Η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο» και μόλις πατούσατε για να το δείτε, ανακαλύπτατε ότι αφορά εσάς;

Αυτό συνέβη στην Lizzie Velasquez όταν ήταν μόλις 17 χρονών. Το χειρότερο της υπόθεσης δεν ήταν, όπως τονίζει η ίδια, το περιεχόμενο του βίντεο, αλλά τα σχόλια που το συνόδευαν από κάτω.

«Γιατί την κράτησαν οι γονείς της;» γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος χρήστης προτρέπει να «το σκοτώσουμε με φωτιά.»

Η Velasquez πάσχει από το σύνδρομο Marfan, καθώς και από από λιποδυστροφία, δύο σπάνιες παθήσεις.

Σήμερα, 26 χρονών πλέον, θυμάται το πώς αντέδρασε στο βίντεο και στα απάνθρωπα σχόλια: «Ήμουν σοκαρισμένη. Έκλαιγα για πολλές νύχτες, ως έφηβη θεώρησα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει. Δεν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου να μιλήσει σε κάποιον για αυτό, δεν το είπα σε κανέναν από τους φίλους μου, ήμουν τόσο σοκαρισμένη που είχε συνέβη.»

Η κοπέλα έχει ύψος 1.57 μέτρα, ζυγίζει μόλις 27 κιλά και είναι τυφλή από το δεξί της μάτι. Λόγω της λιποδυστροφίας παλεύει συνέχως να διατηρήσει το βάρος της, ενώ καταπολεμά κάθε μέρα διάφορες μολύνσεις.

Τώρα, η Lizzie Velasquez γίνεται και πάλι η πρωταγωνίστρια μιας ταινίας, αλλά για τελείως διαφορετικό λόγο. Με τίτλο «A Brave Heart» («Μία θαρραλέα καρδιά»), θα αφορά το πώς αντιμετώπισε και ξεπέρασε το bullying που υπέφερε μέσω του διαδικτύου, αλλά και το πώς ζει κάθε μέρα με τις παθήσεις.


Η Velasquez, παρ' όλες τις δυσκολίες, όχι μόνο αποδεικνύει ότι είναι δυνατή, αλλά έχει το κουράγιο να προσφέρει υποστήριξη και στους γύρω της. Μέσω του δικού της καναλιού στο Youtube, στο οποίο είναι εγγεγραμμένα 26.000 άτομα, βοηθά τα θύματα του bullying και δείχνει σε όσους εκφοβίζουν τους άλλους το μεγάλο λάθος που κάνουν.

Παράλληλα, ένωσε τις δυνάμεις της με την Tina Meier, την μητέρα της Megan που αυτοκτόνησε μετά από bullying μέσω του διαδικτύου, για να πείσουν μαζί την αμερικανική κυβέρνηση να ψηφίσει έναν νόμο ενάντια στο bullying.

Πηγή: metro.co.uk

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα