Έκκληση της 14χρονης Χιλιανής να της επιτραπεί η ευθανασία

Η 14χρονη Βαλεντίνα Μουρέιρα από την Χιλή, πάσχει από κυστική ίνωση που έχει μετατρέψει την ζωή της σε εφιάλτη.
Η 14χρονη, με το βίντεο που θα δείτε, ζητά από την πρόεδρο της Χιλής,  να της επιτρέψει να κάνει ευθανασία.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 14χρονου κοριτσιού από τη Χιλή, το οποίο πάσχει από κυστική ίνωση και κάνει παράκληση στην πρόεδρο της χώρας να της επιτραπεί η ευθανασία.
«Ζητώ επειγόντως να μιλήσω με την πρόεδρο επειδή έχω κουραστεί να ζω με αυτή την ασθένεια. Θέλω την έγκρισή της ώστε να μπορώ να πάρω τη δόση που θα με κάνει να κοιμηθώ για πάντα», λέει με όση δύναμη της έχει απομείνει.

Σήμερα, η Βαλεντίνα είναι 14 ετών και ζυγίζει 34 κιλά, ενώ η ζωή της είναι ένα μαρτύριο. Έχει κάνει πολλά χειρουργεία και η κατάστασή της φαίνεται να χειροτερεύει, λέει ο πατέρας της.

«Η Βαλεντίνα έχει κάνει ήδη πέντε χειρουργεία και έχει περάσει πολύ πόνο. Μας είπαν ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν, αλλά τελικά η κατάσταση χειροτερεύει», είπε ο πατέρας της Βαλεντίνα, Φρέντι Μαουρέιρα, ο οποίος που δήλωσε έκπληκτος από το βίντεο του παιδιού του.

Η Μουρέιρα πάσχει από μια ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος και σημαντικό θερμιδικό υποσιτισμό, είπε ο Αντρέ Καστίγιο, ο γιατρός που είναι υπεύθυνος για τη θεραπεία της.

Τόνισε ότι η νεαρή ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία της και έχει μεταφερθεί εκτός της εντατικής μονάδας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου.

«Αυτή τη στιγμή οι θεραπευτικές προσπάθειες μας στοχεύουν στην αποκατάσταση της διατροφικής κατάστασης και στην στήριξη της οικογένειάς της».

Σε κάθε περίπτωση το κοριτσάκι πρέπει να πάρει βάρος και να κλείσει τα 15 της χρόνια για να μπει στη λίστα των μεταμοσχεύσεων.

Η Βαλεντίνα Μουρέιρα, γεννήθηκε με την εκφυλιστική κληρονομική ασθένεια κυστική ίνωση, από την οποία πέθανε σε ηλικία 6 ετών και ο μεγαλύτερος αδελφός της.

Η Κυστική Ινωση (ΚΙΝ) είναι μια ανίατη, ιδιαίτερα απειλητική για τη ζωή, γενετική, κληρονομική, μη μεταδοτική ασθένεια και θεωρείται το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα στην λευκή φυλή. Ένα ελαττωματικό γονίδιο προκαλεί το σώμα να παράγει μια αφύσικα παχιά, κολλώδη βλέννα που φράζει τους πνεύμονες και οδηγεί σε επικίνδυνες μολύνσεις των πνευμόνων.

Η κυβέρνηση της Χιλής απέρριψε  την έκκληση της 14χρονης Βαλεντίνας να της επιτρέψει να «κοιμηθεί για πάντα».

Το BBC ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος της προέδρου, Alvaro Elizalde δήλωσε την Πέμπτη ότι η πρόεδρος συγκινήθηκε από το αίτημα της κοπέλας, αλλά είναι αδύνατο να εκπληρώσει την επιθυμία της» γιατί η ευθανασία δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της Χιλής. Ο Elizalde δήλωσε το Υπουργείο υγείας βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια Μουρέιρα και της παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και ιατρική περίθαλψη.

Η ίδια μιλώντας και παλιότερα σε χιλιανή εκπομπή είχε δηλώσει πως θέλει να πεθάνει και να δωρίσει τα όργανά της. Όπως φαίνεται η Χιλή, όπως και οι περισσότερες χώρες στον κόσμο άλλωστε απαγορεύουν δια νόμου την ευθανασία.

Δείτε το βίντεο στο viralnet.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα