Κοπεγχάγη: Με έμπνευση από το Παρίσι, ο δράστης του διπλού χτυπήματος

Ο άνδρας, τον οποίο εξουδετέρωσε η αστυνομία έπειτα από τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, εικάζεται ότι ήθελε να μιμηθεί τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι, άφησαν να εννοηθεί στους δημοσιογράφους οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Νωρίτερα την Κυριακή (015/02), η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως ο άνδρας που έχασε την ζωή του το πρωί κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στη συνοικία Νόρεμπρο είναι ο δράστης των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη στο πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή, με 2 νεκρούς και 5 τραυματίες.

Η αστυνομία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα αυτού του ανθρώπου και περιορίστηκε να πει ότι οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο δράστης των επιθέσεων "εμπνεύστηκε" από την ιδεολογία τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής Επιθεωρητής της Αστυνομίας Τόρμπεν Μόλγκααρντ Γιένσεν είπε ότι ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές αλλά ότι οι αρχές δεν γνώριζαν να "είχε ταξιδέψει στη Συρία ή στο Ιράκ".

Οι αρχές, εξάλλου, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την εθνικότητά του, μόνο ότι προερχόταν από την Κοπεγχάγη.
news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα