Πούτιν: Συμφωνήσαμε σε κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία

Επειτα από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία, οι ηγέτες φέρονται να κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε από το Μινσκ πως συμφωνήθηκε να υπάρξει εκεχειρία αρχής γενομένης από τις 15 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, κι ενόσω οι διαπραγματεύσεις ήταν σε πλήρη εξέλιξη διπλωματική πηγή είχε φανεί αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.

«Υπάρχει η ελπίδα ότι μια συμφωνία θα υπογραφεί από την Ομάδα Επαφής», η οποία αποτελείται από τους εκπροσώπους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΑΣΕ, δήλωσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας πως το κείμενο αυτό θα αφορά «τη συγκεκριμένη εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου».

Η πηγή δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ διεξήγαγαν συνομιλίες για περισσότερο από 15 ώρες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας προσπαθώντας να επιτύχουν μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στην ανατολική Ουκρανία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.
iefimerida

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα