Συλλήψεις τζιχαντιστών σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες

Δέκα έρευνες στις τάξεις ισλαμιστικού κινήματος έγιναν σήμερα το πρωί στο Βερολίνο και δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου.

Στην μεγάλη αυτή επιχείρηση στην οποία μετείχαν "250 μέλη της αστυνομίας", ανάμεσά τους τρεις ομάδες κομάντος ειδικής επέμβασης έγιναν "κατ' οίκον έρευνες σε 11 σημεία του ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου" και συνελήφθησαν δύο "Τούρκοι πολίτες".

"Πρόκειται για τον 41 ετών Ισμέτ Ντ. που θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής "πενταμελούς ομάδας ισλαμιστών εξτρεμιστών στην οποία ανήκουν Τούρκοι και Ρώσοι με καταγωγή από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν" και για τον 43χρονο Εμίν Φ. που ασχολείτο με τα οικονομικά της οργάνωσης, η οποία είχε τη βάση της στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Τα άλλα τρία μέλη της ομάδας αυτής δεν συνελήφθησαν καθώς δεν στοιχειοθετούνταν επαρκείς κατηγορίες σε βάρος τους, σύμφωνα με την εισαγγελία του Βερολίνου.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν έχει ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι τα πρόσωπα που αποτελούσαν στόχο των ερευνών προετοίμαζαν "επιθέσεις στη Γερμανία".

Το Βερολίνο εκτιμά ότι περίπου 550 Γερμανοί έχουν φύγει από τη χώρα για να πολεμήσουν στις τάξεις της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε χθες ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ να πολεμήσει τους ιδεολόγους της τρομοκρατίας "με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου", αποτιώντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία στο όνομα του τζιχάντ.

"Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στο όνομα του Ισλάμ, οι συνεργοί τους, οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας θα καταπολεμηθούν σθεναρά, με όλα τα μέσα που διαθέτει το κράτος δικαίου", τόνισε στην ομιλία της στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, μετά τη σιγή ενός λεπτού που τηρήθηκε στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα