Nous sommes Charlie: Από το Παρίσι η Ευρώπη φωνάζει όχι στον τρόμο

Σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Παρισιού λίγο προτού ξεκινήσει η πορεία κατά της τρομοκρατίας, στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Γάλλοι πολίτες, αλλά και πολυάριθμοι ξένοι ηγέτες μαζί με τον πρόεδρο, Φρανουά Ολάντ, θα δώσουν "το παρών" σε μια συγκέντρωση εις μνήμη των 17 νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Να κραδαίνετε τα στυλό σας» ή «Ελευθερία, ισότητα, σχεδιάζετε, γράφετε», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό των διαδηλωτών που αποτίουν φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων.

Χιλιάδες διαδηλωτές και περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών αναμένεται να λάβουν μέρος στην ιστορική αυτή κινητοποίηση που πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Φρανουά Ολάντ καθώς και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι είναι μεταξύ των ηγετών που θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Δεν θα πάρει μέρος στην πορεία ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν θα μετάσχει στην πορεία που διοργανώνεται σήμερα στο Παρίσι, στη μνήμη των θυμάτων από τις επιθέσεις εναντίον της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» και του εβραϊκού παντοπωλείου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως θα εκπροσωπηθούν στην εκδήλωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Δείτε LIVE την κινητοποίηση:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα