Πούτιν: Αποχωρεί από τη σύνοδο των G20 ενοχλημένος!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να μην παραστεί αύριο σε ομάδα εργασίας στο πλαίσιο της συνόδου των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και να επισπεύσει την αποχώρησή του ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες σχετικά με την ουκρανική κρίση, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος που συνοδεύει τον πρόεδρο.

Ο Πούτιν δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη σύνοδο, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία", είπε ο Στίβεν Χάπερ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν έχει μάθει να του λένε τι να κάνει! Σύμφωνα με τον ΜακΝτόναλτ, η απάντηση του Ρώσου προέδρου στον Καναδό πρωθυπουργό ήταν αρνητική.

Έτσι, εξοργισμένος από τις πιέσεις των δυτικών ηγετών της G20 αποφάσισε να φύγει άρον άρον από την Αυστραλία και να μην παραστεί αύριο στην ομάδα εργασίας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Την απόφαση του Πούτιν να εγκαταλείψει την Αυστραλία πριν τελειώσει η Σύνοδος αποκάλυψε Ρώσος αξιωματούχος που τον συνοδεύει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα