Μεξικό: Τουλάχιστον 21 πτώματα ανασύρθηκαν από τον ομαδικό τάφο

Τουλάχιστον 21 πτώματα, μερικά εκ των οποίων είναι απανθρακωμένα, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον ομαδικό τάφο που βρέθηκε κοντά στον τόπο της εξαφάνισης των 43 φοιτητών στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε την Κυριακή ένας περιφερειακός αξιωματούχος στην πολιτεία Γκερέρο.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με τον ακριβή αριθμό των πτωμάτων που ανακαλύφθηκαν στον ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα ο πολιτειακός υπουργός Υγείας Λάζαρο Μαζόν είπε ότι είναι «21» και «κάποια απανθρακωμένα».

Οι αρχές ζήτησαν χρόνο για να διενεργήσουν γενετικούς ελέγχους ώστε να επιβεβαιώσουν εάν κάποιο από τα πτώματα που βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο ανήκουν σε κάποιον ή σε κάποιους από τους αγνοούμενους φοιτητές.

Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε το Σάββατο, χάρη στις μαρτυρίες μερικών από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι οι αστυνομικοί και τα μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών ενήργησαν από κοινού κατά των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν δεκάδες φοιτητές αμέσως μετά τα επεισόδια να μεταφέρονται με αυτοκίνητα της αστυνομίας σε ένα άγνωστο προορισμό.

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@MFBehan