Μαύρη λίστα δίχως τέλος: 54χρονος νεκρός σε εργοστάσιο στη Νέα Αρτάκη – Τρίτο εργατικό δυστύχημα σε δύο ημέρες

Μαύρη λίστα δίχως τέλος: 54χρονος νεκρός σε εργοστάσιο στη Νέα Αρτάκη – Τρίτο εργατικό δυστύχημα σε δύο ημέρες

Νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα συγκλονίζει τη χώρα, αυτή τη φορά στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική έξαρση των εργασιακών τραγωδιών τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Θύμα είναι ένας 54χρονος εργάτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου 2026, μέσα σε μονάδα επεξεργασίας αλουμινίου.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης βάρδιας του 54χρονου. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο άτυχος άνδρας δέχθηκε ένα ισχυρότατο χτύπημα στον θώρακα από μια βαριά παλέτα.

Η σφοδρότητα της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που ο τραυματισμός αποδείχθηκε άμεσα μοιραίος. Αν και οι συνάδελφοί του κινητοποιήθηκαν εσπευσμένα και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο εργοστάσιο χωρίς χρονοτριβή, ήταν ήδη αργά. Ο 54χρονος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι εφημερεύοντες γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Καταγγελία-σοκ από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης ή καθυστέρησης της ενημέρωσης των αρχών από την πλευρά της εταιρείας.

«Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το Τμήμα Επιθεώρησης για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία Εύβοιας δεν ενημερώθηκε άμεσα από την εργοδοσία ή/και την αστυνομία ως οφειλόταν, αλλά από το Εργατικό Κέντρο, όταν ο συνάδελφος είχε ήδη απομακρυνθεί με ασθενοφόρο.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, γιατί η εργοδοσία δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής επειδή κοστίζουν».

Παράλληλα, αρμόδια κλιμάκια της Αστυνομίας και της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν ξεκινήσει τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και καταθέσεων για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης της παλέτας και να ελεγχθεί αν τηρούνταν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί ασφαλείας.

Τέσσερις νεκροί εργάτες μέσα σε 48 ώρες
Το περιστατικό στη Νέα Αρτάκη δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί κρίκο μιας εφιαλτικής αλυσίδας δυστυχημάτων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα:

  • Εύβοια (Δεύτερο κρούσμα): Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο εργαζομένου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας μέσα σε ελάχιστες ημέρες, καθώς λίγο καιρό πριν είχε χάσει τη ζωή του ακόμη ένας άνδρας σε άλλη τοπική βιομηχανία.
  • Πατήσια (Δευτέρα 18/5): Ένας 52χρονος εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας.
  • Ιωάννινα (Δευτέρα 18/5): Στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, ένας 46χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, τραυματίστηκε θανάσιμα σε οικοδομή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα