Τι είναι το «πολλαπλό βιβλίο» που εξήγγειλε για τα σχολεία ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Τι είναι το «πολλαπλό βιβλίο» που εξήγγειλε για τα σχολεία ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Την εφαρμογή του «πολλαπλού βιβλίου» προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του.

Τι είναι όμως το «πολλαπλό βιβλίο»; Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας Πρόκειται για τη δυνατότητα που θα δίνεται στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν το βιβλίο από το οποίο επιθυμούν να διδάξουν στην τάξη. Το εν λόγω βιβλίο θα επιλέγεται ανάμεσα στα εγκεκριμένα που θα περιλαμβάνονται στο «Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων», ενώ ταυτόχρονα όλα τα εγκεκριμένα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή βιβλιοθήκη.

 
Στόχος, οι μαθητές να μπορούν να συνδυάσουν πηγές και να καλλιεργήσουν με τον τρόπο αυτό περαιτέρω την κριτική τους σκέψη. Το υπουργείο Παιδείας θέλει με τη μεταρρύθμιση αυτή να απομακρύνει τους μαθητές από την αποστήθιση, μέσα από περισσότερα του ενός βιβλία ανά γνωστικό αντικείμενο, καθώς και ο εμπλουτισμός των διαθέσιμων διδακτικών εργαλείων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με το κατάλληλο διδακτικό βιβλίο.

Το «πολλαπλό βιβλίο» αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2025 σε όλες τις τάξεις μέχρι την Α’ Λυκείου. Από το 2026 θα ενταχθεί και στη Β’ Λυκείου και το 2027 θα περάσει και στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα