Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου

Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου

Χωρίς ταξί θα παραμείνει σήμερα, Πέμπτη 11/7 η Αθήνα καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού τονίζοντας: ««Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας».

Στο πλαίσιο της απεργίας, οι οδηγοί καλούν σε συγκέντρωση με τα οχήματά τους στις 9:30 στη συμβολή της Σπύρου Πάτση με τη λεωφόρο Καβάλας.

Η ανακοίνωση των οδηγών ταξί
Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπερ των ΕΙΧ.

Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτελ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

Είναι η ώρα του Ταξί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΠ. ΠΑΤΣΗ & ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 09:30 Π.Μ.

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

   
Τι απαντά το υπουργείο Τουρισμού
Κεντρική πολιτική του υπουργείου Τουρισμού είναι «η αυστηρότητα των ελέγχων και η τήρηση της νομιμότητας σε πάσης φύσεως άσκηση τουριστικής επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείο σχετικά με την 24ωρη απεργία των ταξί στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι: «Στην κατεύθυνση αυτή, η νομοθετική παρέμβαση που αφορά στο συγκεκριμένο μεταφορικό έργο διατηρεί στο ακέραιο την υποχρεωτικότητα των ελέγχων με βάση τις αυστηρές νόμιμες προδιαγραφές άσκησης του τουριστικού μεταφορικού έργου των ΕΙΧ με οδηγό, σύμφωνα με την ισχύουσα (και μη τροποποιούμενη) νομοθεσία περί εκμίσθωσης ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό κατά τον ν.4093/2012.

Εκείνο που αποκλειστικά ρυθμίζει είναι ότι η τήρηση της νομιμότητας και η αυστηρότητα των ελέγχων θα εξαντλείται στον επαγγελματία και όχι στους πελάτες, όπως πρέπει να συμβαίνει στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου. Η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς αποτελεί κυρίαρχη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτικής μας για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση της ποιοτικής εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα