Γιατί κυκλοφορούν βόες και τροπικά φίδια στη Θεσσαλονίκη

Γιατί κυκλοφορούν βόες και τροπικά φίδια στη Θεσσαλονίκη

Εξοργιστικός είναι ο λόγος πίσω από τα επικίνδυνα φίδια που έχουν παρατηρηθεί να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς ασυνείδητοι ιδιοκτήτες παρατούν βόες και άλλα τροπικά ερπετά, όταν δεν θέλουν πια να τα φροντίσουν.

Όπως μεταφέρει το thestival, η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων καλείται κάθε χρόνο να διαχειριστεί περί τα 80 τέτοια περιστατικά, ενώ η δημοτική Αρχή δεν τους επιτρέπει να τα στεγάσουν στο «σπίτι των ερπετών» του Ζωολογικού Κήπου.

Στους «συλληφθέντες» περιλαμβάνονται από δηλητηριώδεις οχιές, τροπικά φίδια, αλλά και βόες, σφιγκτήρες που ως γνωστόν μπορούν να σκοτώσουν και έναν μικρόσωμο άνθρωπο.

Τα φίδια βγαίνουν «παγανιά» στη Θεσσαλονίκη

Πιο πρόσφατα, η ομάδα διάσωσης κλήθηκε να απομακρύνει έναν γενειοφόρο δράκο, είδος σαύρας, από την Άνω Πόλη που κατάφερε και το έσκασε από τον ιδιοκτήτη της.

Όπως εξήγησε βέβαια στο μέσο μέλος της ομάδας, «εμείς κάθε χρόνο δεχόμαστε 70-80 κλήσεις για απομάκρυνση ερπετών, οι οχιές είναι μόλις 10 - 11. Απλά πλέον με τα social media έχουμε περισσότερες κοινοποιήσεις και δίνεται η αίσθηση ότι έχουν αυξηθεί τα φίδια».

Επεσήμανε ακόμα πως τα περισσότερα φίδια που καταλήγουν στους δρόμους των πόλεων είναι τροπικά φίδια που κάποιοι ασυνείδητοι αγοράζουν από pet shop, και στη συνέχεια εγκαταλείπουν όταν δεν θέλουν ή δεν δύνανται πια να τα φροντίζουν.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα