Χτυπήθηκε από το πανί: Πώς σκοτώθηκε η Γαλλίδα Άννα Κονοντσούκ σε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου

Χτυπήθηκε από το πανί: Πώς σκοτώθηκε η Γαλλίδα Άννα Κονοντσούκ σε διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της Γαλλίδας Anna Konontchouk, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600 μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Όλα ξεκίνησαν όταν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς έπνεαν άνεμοι με 60 μίλια την ώρα και κύματα ύψους δύο μέτρων, δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους με σημαία Ισπανίας έπεσαν στη θάλασσα και τα ιστία του σκάφους έσπασαν.

Ο συναγερμός ήταν άμεσος, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.

«Η κοπέλα χτυπήθηκε από το πανί. Αυτό κάπως ξέφυγε, τους πέταξε στη θάλασσα και πήρε από κάτω το σκάφος και τις τραυμάτισε θανάσιμα», είπε ο αντιδήμαρχος Κάσου, Γιάννης Νικολάου, στην εκπομπή «Live News».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Άννα Κονοντσούκ πήγε να ανοίξει το πανί, έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε κάτω από το σκάφος ένα «πόδι», που έχουν τα ιστιοπλοϊκά, στη μέση.

«Περνώντας το σκάφος τη χτύπησε με το πηδάλιό του»
«Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτόν τον μεγάλο διεθνή αγώνα. Καταρχάς οι συμμετοχές των σκαφών είναι 69 από 22 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εντάσεις ανέμου πολύ μεγάλες -περνούσαν τα 9 μποφόρ- και πήγαν να κατεβάσουν από μπροστά τα πανιά τους και ένα τεράστιο κύμα τους πήρε τους δυο ιστιοπλόους, έναν άντρα και μια γυναίκα, και τους έριξε μέσα στη θάλασσα. Δυστυχώς, η γυναίκα ήταν πιο ελαφριά και την πέταξε λίγο πιο μακριά, μπροστά από το σκάφος, και εν συνέχεια, περνώντας το σκάφος, τη χτύπησε με το πηδάλιό του», είπε ο Ιωάννης Βαραμουδάκης, πρόεδρος πανελλήνιου ομίλου ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, μιλώντας στην εκπομπή του «Mega».

«Όλα τα σκάφη, περισσότεροι από 1.000 ιστιοπλόοι, διεξήλθαν. Το λάθος είναι ότι η ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες για την ασφάλειά της.  Οι δύο ιμάντες από την πλώρη ως την πρύμνη δεν μπορούν να φύγουν από το σκάφος. Ή δεν είχε δεθεί ο ιμάντας ή λύθηκε, για να γυρίσει το πανί. Εκεί στο κατέβασμα της πρύμνης τη χτύπησε στο κεφάλι. Ο άλλος ιστιοπλόος απομακρύνθηκε από το σκάφος συνειδητά και τον περισυνέλλεξαν», είπε από την πλευρά του ο ιστιοπλόος και πρώην πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Νίκος Καραγεωργίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα