Καλλιμάνης: Διευκρινίσεις για την απόσυρση κατεψυγμένων γαρίδων από τον ΕΦΕΤ

Καλλιμάνης: Διευκρινίσεις για την απόσυρση κατεψυγμένων γαρίδων από τον ΕΦΕΤ

Τη διαδικασία απόσυρσης συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος «Γαρίδες γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθειάς κατάψυξης» με αριθμό LOT 240171 και ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025, όπου εντοπίστηκε παρουσία παθογόνου μικροοργανισμού, ολοκληρώνει η εταιρεία Καλλιμάνης.

Υπενθυμίζονται ότι ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την ανάκληση παρτίδας με κατεψυγμένες γαρίδες με τα στοιχεία «Γαρίδες γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθειάς κατάψυξης- KALLIMANIS»,καθαρού βάρους 350 γρ., με ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025 και αριθμό παρτίδας / LOT 240171,, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.
 
Μεμονωμένο περιστατικό
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Καλλιμάνης, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που αφορά πολύ μικρή παρτίδα της παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος και καλούνται οι καταναλωτές να μην το καταναλώσουν.

«Πραγματοποιώντας ελέγχους σε προηγούμενες και σε επόμενες παρτίδες, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η εταιρεία μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ακολουθεί τα υψηλότερα standards ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η υψηλή ποιότητα των τροφίμων, η ασφάλεια τους και η φροντίδα του καταναλωτή είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της καθημερινότητας της Καλλιμάνης. Γι’ αυτό και λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη των καταναλωτών μας» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα