Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου

Εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, με οπαδικά κίνητρα, τον Απρίλιο του 2017 στην Θεσσαλονίκη.

Ο 27χρονος – καταδικασθείς σε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού – δεν παρέστη στην εφετειακή δίκη για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως ανέφερε ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε. Κατά συνέπεια μετά την εκ νέου καταδίκη του θεωρείτο φυγόποινος και ξεκίνησαν έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Δύο 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης (3.7.2024), εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε με την ίδια ποινή κι ένας 26χρονος και πήρε ήδη το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Οι δύο νεαροί παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι το πρωτόδικο δικαστήριο, αλλά μετά την αρχική καταδίκη τους (κάθειρξη 9 ετών και 8 μηνών) είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενόψει του Εφετείου.

Η αναγνώριση δεύτερου ελαφρυντικού (αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, εκτός από την μετεφηβική ηλικία που τους είχε αναγνωριστεί ήδη από τον πρώτο βαθμό) σε συνδυασμό με το μειωμένο πλαίσιο ποινών που ισχύει με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, οδήγησαν τώρα το Εφετείο σε χαμηλότερη ποινή.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα