Φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση σε Κω και Χίο – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση σε Κω και Χίο – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Πυροσβέστες και εθελοντές εξακολουθούν να παλεύουν με τις φλόγες σε Κω και Χίο, καθώς και τα δύο μέτωπα είναι ακόμα ενεργά και πολύ δύσκολα.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις
Δυσκολεύει η κατάσταση στην Κω, καθώς η φωτιά φούντωσε ξανά το απόγευμα της Δευτέρας. Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολο. Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, καθώς στη μάχη έχουν ριχτεί 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα.   

Νέο μήνυμα από το 112
Νέο μήνυμα του 112 εστάλη προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 Ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή έχουν εκκενωθεί και κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας μεταφέρονται σε ξενοδοχεία στο Μαρμάρι, στο στάδιο της Αντιμάχειας όπωςμεταδίδει το kosnews24, καθώς και σε σχολεία. Η μεταφοράς τους έγινε με τουριστικά λεωφορεία καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τον οικισμό.

   
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Χίο
Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και στη Χίο, εκεί όπου επιχειρούν 142 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 30 έφτασαν σήμερα αεροπορικώς από την Αθήνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο τραυματίστηκαν (ευτυχώς) ελαφρά 2 πυροσβέστες.

Δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στην περιοχή Κουκουδότσουμπος και το άλλο νότια της Σιδηρούντας βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα, με την πυρκαγιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, όπως μεταδίδει ο politischios

 
Υπό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (1/7) σε αγροτική περιοχή του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο.

Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με 16 πυροσβέστες αλλά και ομάδες πυρόσβεσης από την πολιτική προστασία του δήμου, δύναμης 40 ατόμων.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν ενημερωτικό μήνυμα από το 112, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα