Έντονο το πρόβλημα με τις ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα

Έντονο το πρόβλημα με τις ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα

Έντονο είναι φέτος το πρόβλημα με τις ιπτάμενες κατσαρίδες στη Λάρισα, το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω των ήπιων χειμώνων που προηγήθηκαν, αλλά και των πλημμυρών του περσινού Σεπτεμβρίου.

Μάρτυρες του φαινομένου γίνονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, όμως η περίπτωση μιας Λαρισαίας τρεις ημέρες πριν ξεχωρίζει. Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίεσυσε, η ίδια ανοίγοντας την εξώπορτα του σπιτιού της αντίκρυσε δεκάδες κατσαρίδες που την περίμεναν στην αυλή γυρισμένες ανάποδα.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, είχε αναφερθεί πριν μέρες στο έντονο φαινόμενο μιλώντας στο κανάλι Action 24.

«Έχουμε στη Λάρισα το είδος της περιπλανώμενης αμερικάνας κατσαρίδας. Κάποιοι εδώ τις λένε νατοϊκές ή “Σβαρτσενέγκερ” κατσαρίδες, διότι είναι ογκώδεις και πετάνε. Το βασικό είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε αυτό το πρόβλημα με τις κατσαρίδες, απλά φέτος είχαμε ήπιο χειμώνα και ήρθαν και οι ζέστες αρκετά νωρίς, οπότε ήρθαν περίπου 20 μέρες νωρίτερα και δημιουργήθηκαν έτσι τα έντονα προβλήματα. Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε φέτος στη ΔΕΥΑΛ είναι περίπου 15%-20% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Κάθε χρόνο δημιουργείται τέλη Ιουνίου με τέλη Ιουλίου το πρόβλημα με τις κατσαρίδες στα φρεάτια και το αντιμετωπίζουμε με απεντόμωση με εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση που γίνεται με διαγωνιστική διαδικασία κάθε χρόνο. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται στα φρεάτια κυρίως», είχε πει.

«Για να αντιμετωπιστεί σοβαρά το πρόβλημα, πρέπει όταν μας ειδοποιεί ο κόσμος στο κατάστημα ή στο σπίτι, στα φρεάτιά τους να κάνουμε εμείς την εφαρμογή της απεντόμωσης θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν απεντόμωση μέσα στις οικίες τους για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα», είχε πει.

Δείτε το βίντεο:

eleftherostypos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα