«Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός»: Θρίλερ με το θάνατο του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα

«Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός»: Θρίλερ με το θάνατο του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση-θρίλερ του θανάτου 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστήμων από τα Σπάτα, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, τον Ιούλιο του 2022.

Βρέθηκε το ημερολογίο του 19χρονου Νικόλα και παραδόθηκε από την μητέρα του στους αρμόδιους για να ερευνηθεί. Ένα πρόσωπο σκοτεινό, με ρόλο που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, πρωταγωνιστεί στις προσωπικές σημειώσεις του άτυχου φοιτητή. Η εκπομπή Φως στο Τούνελ παρουσίασε αποσπάσματα από αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις του άτυχου νέου, που φαίνεται ότι κρύβουν το κλειδί του γρίφου για τον περίεργο θάνατό του.
 
«Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός…»

Σε ποιον αναφέρεται; Γιατί αν γινόταν γνωστή η ταυτότητα του θα επέφερε αναστάτωση χωρίς προηγούμενο και σε ποιους;

«Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις. Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα , ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα… Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας. Πρέπει να μην δίνω πολύ σημασία και να συμπεριφέρομαι χωρίς συναίσθημα…να χρησιμοποιώ μαγεία να τους πληγώσω. Εν τω μεταξύ παραμένω ασφαλής και συναισθηματικός…»


 Ο Νικόλας περιγράφει στην συνέχεια μια «λάθος» κίνηση του, που απέφερε απρόσμενα αποτελέσματα.

«Ξέρεις κάτι δεν είναι δικό μου λάθος που οδηγούσε σαν βλάκας αλλά είναι δικό μου λάθος που αντέδρασα και έκανα χειρονομία ..Ειλικρινά του άξιζε, όμως αν συνεχίσω να αντιδρώ έτσι  μπορεί να βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση… Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία να πάρω ένα μάθημα. Όχι μόνο δεν βρέθηκα μπλεγμένος αλλά νομίζω ότι άρχισε να με ζηλεύει λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και όχι μόνο.»

 Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει ο Νικόλας σε άλλο σημείο του ημερολογίου του.

«Αισθάνομαι παραμελημένος, ότι με παίρνει για δεδομένο και με εκμεταλλεύεται. Απαντά  στα σίγουρα όπως πάντα. Δεν θα ανεχτώ περισσότερα. Πρέπει να επικεντρωθώ στις σπουδές μου. Αφιερώνω την ενέργεια μου και καταβάλλω προσπάθεια σε αυτό. Σε βλέπω να κοιτάς…»

Η κατάσταση που βιώνει ο Νικόλας μοιάζει αδιέξοδη και γράφει πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα. Σκοπός του είναι να φύγει στην Αγγλία.

«Ακόμα ονειρεύομαι  να  πηγαίνω στην Αγγλία και να ζώ μια άνετη ζωή εκεί .Συνεχώς σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από αυτά που ζώ τώρα. Όλα όσα θέλω είναι ένα δικό μου μέρος. Είναι τόσο πολύ αυτό που ζητάω;

Ο σκοπός μου είναι αυτός …»

Όμως το πρόσωπο-κλειδί στην ζωή του παραμένει σημαντικό και όποιος προσπαθεί να προδώσει την μυστική του ταυτότητα τον βρίσκει απέναντι…Γράφει:

«Διάβασα τα ταρώ πριν από δυο ημέρες και το συμπέρασμα που έβγαλα με σόκαρε. Όχι μόνο με τρόμαξαν αλλά μου επανάφεραν στο μυαλό μου σκοτεινές μνήμες… Ήταν ηλίθιο από την πλευρά τους. Συμφωνώ. Θέλω να υποφέρουν. Γιατί τώρα; Είχαμε κάποια διένεξη πριν δύο τρεις εβδομάδες. Γιατί τώρα; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω. Θα σιγουρέψω  ότι όποιος το έκανε θα…»

Στο ημερολόγιο δεν λείπουν οι αναφορές του φοιτητή στην σχέση του με τη μητέρα του

«Σήμερα υπήρξα πολύ επιθετικός… Και πιστεύω ότι είναι περισσότερο από το σκορπιό και μάλλον έχει να κάνει με αυτό. Όπως και να έχει θα πρέπει να το προσέξω. Πολλοί θα με αποκαλούσαν εγωιστή, άλλοι κακό γιο, η ίδια μου η μάνα με αποκαλούσε αγνώμονα…στο παρελθόν αλλά όχι τώρα… Ίσως καταλαβαίνει πραγματικά ότι έχω αφεθεί. Διαθέσιμος μόνο όταν χρειάζεται…Θα βελτιωθεί λίγο, λίγο. Αύριο είναι μια νέα ημέρα.»

Το μεγαλύτερο μέρος των γραπτών κειμένων με τις προσωπικές σκέψεις του άτυχου νέου που βρέθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου, βρίσκονται ήδη στα χέρια ειδικών που θα κληθούν να τα αποκρυπτογραφήσουν να τα ερμηνεύσουν  και  να τα αξιοποιήσουν …

Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε ένα ακόμη στοιχείο που εκτιμούν ότι είναι σημαντικό. Σε κάποιες από τις χειρόγραφες σημειώσεις εντοπίστηκε ένας γραφικός χαρακτήρας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

 
«Εκείνη την ημέρα έλεγε για κάποιον που θα παρατούσε»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τη φίλη του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα, Νικόλα Ντουρτουρέκα, που τον είδε τελευταία εκείνη την μοιραία νύχτα.

«Θυμάμαι ότι είχε πει για κάποιον και ότι θα τα παρατούσε. Τον έβλεπα με απογοήτευση. Έτσι όπως τον άκουσα κατάλαβα ότι ήταν κάτι που δεν ήθελε να συζητήσει. Δεν μου φαινόταν σαν να θέλει να μιλήσει. Έλεγε ότι όλοι βγαίνουν σκάρτοι».

Η κοπέλα μιλάει για τα σχέδια τους τις επόμενες μέρες.

«Είχαμε βγει και την προηγούμενη εβδομάδα και είχαμε κανονίσει να ξαναβρεθούμε και μάλιστα είχαμε κάνει σχέδια για το μέλλον. Οπότε το όλο γεγονός ήταν σοκαριστικό. Υπέθεσα ότι εκείνη την νύχτα θα πήγαινε σπίτι, ότι ήταν κουρασμένος και ήθελε να κοιμηθεί. Όση ώρα είμασταν μαζί στο αυτοκίνητο, δεν είδα να τον καλούν στο τηλέφωνο.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα