Ανησυχία σε Γραμματικό και Βαρνάβα – Έτρεχε ροζ νερό από τις βρύσες

Ανησυχία σε Γραμματικό και Βαρνάβα – Έτρεχε ροζ νερό από τις βρύσες

Αντιμέτωποι με ένα εντελώς απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι σε περιοχές του Γραμματικού και του Βαρνάβα, όταν είδαν από την περασμένη Δευτέρα να τρέχει από τις βρύσες τους… ροζ νερό.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Action24, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Σωτηρίου ανέφερε ότι το ροζ νερό εμφανίστηκε πριν τρεις ημέρες μετά από διακοπή ρεύματος. «Έμεινε χαμηλή η πίεση δικτύου. Μετά επανήλθε το ρεύμα και εμφανίστηκε το ροζ νερό», είπε.

«Είδαμε τα αντλιοστάσια δεν έχουν παραβιαστεί. Το Γραμματικό είναι από γεωτρήσεις. Ενημερώσαμε τον κόσμο να μην πιει νερό. Και τα σχολεία. Αδειάσαμε τα δίκτυα, δύο φορές κάναμε καθαρισμούς. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Τώρα το νερό είναι κανονικό. Δεν είχαμε συμβάν. Έχουμε στείλει για αναλύσεις στο σημείο», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρίου, το ροζ νερό «δεν είναι σίγουρα από γεώτρηση και τις δεξαμενές, είναι από το δίκτυο».

«Το ροζ νερό εμφανίστηκε αλλά δεν βρήκαμε από πού προήλθε. Οι κάτοικοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γραμματικού, Τάσος Χρυσίνας.

«Πήγαμε στα σχολεία εμφιαλωμένα. Είπαμε να μην χρησιμοποιήσει κανείς νερό για καμία χρήση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις», ανέφερε.

 Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη (5/6) ο Δήμος Μαραθώνα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το νερό στον Βαρνάβα.

«Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Βαρνάβα.

 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η. στα αντλιοστάσια, θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης στο κέντρο του Βαρνάβα έως τις απογευματινές ώρες, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά όπου εκεί θα καθυστερήσει η αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα