Συναγερμός στην Ελλάδα μετά το χτύπημα στη Μόσχα – Σκανάρουν τα σύνορα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Συναγερμός στην Ελλάδα μετά το χτύπημα στη Μόσχα – Σκανάρουν τα σύνορα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα πάγωσε και συγκλόνισε τον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα ανέβασε τα επίπεδα συναγερμού σε ευρωπαϊκές χώρες με την Ιταλία ήδη να ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε «κόκκινα κτήρια», μέσα μεταφοράς και αεροδρόμια.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας για τον εντοπισμό τυχόν ατόμων με εξτρεμιστικό παρελθόν, ενώ παράλληλα όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θα συνεχίσει η διατήρηση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε ευαίσθητους στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του STAR, στα σύνορα της χώρας γίνεται ένα πολύ αυστηρό “σκανάρισμα”, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα όλων όσοι μπαίνουν, αλλά και το παρελθόν τους.

Για την Ελλάδα εκτιμάται πως είναι πιο άμεση η απειλή της εσωτερικής τρομοκρατίας, ενώ ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της είναι αυτός των μοναχικών λύκων, των ριζοσπαστικοποιημένων θιασωτών του Ισλάμ, όπως έγινε πρόσφατα στο Βέλγιο.

Πηγή: thestandard.gr

 
 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα