Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Τέσσερις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου οι μηχανές των τρακτέρ είναι αναμμένες και τα μπλόκα συνεχίζονται.

Ένταση στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αγρότες από μπλόκα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Οι αγρότες έφθασαν κοντά στη γέφυρα με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τα διόδια, όπου άνοιξαν τις μπάρες, για να περνούν ελευθέρα τα οχήματα.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας

Νωρίτερα, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου ήταν συμβολικός ενώ σύμφωνα με το thestival.gr, οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Μπλόκο στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου

Την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου απέκλεισαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες στο Στεφανοβίκειο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε μπάλες άχυρου.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία και τον Έβρο

Την ίδια ώρα, οι θεσσαλοί αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις από τον κόμβο Πλατυκάμπου εμμένοντας στα αιτήματά τους ενώ στον Έβρο – μία ημέρα πριν την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη – οι αγρότες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το χωριό Καστανιές, στη γέφυρα του ποταμού Άρδα. Πάντως, οι ίδιοι δεσμεύονται πως δεν θα αποκλείσουν δρόμους και ούτε θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο.

Αυγενάκης: «Πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις»

Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, με τον πρωτογενή τομέα φορείς, όπως αγροτοσυνδικαλιστές, συνεταιριστές, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων όπως τον ΕΛΓΑ και εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι «μέσα από το διάλογο σίγουρα όλοι γινόμαστε πιο σοφοί και σίγουρα κερδισμένοι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τους οποίους υπηρετούμε με ευλάβεια και σεβασμό».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ηράκλειο σημείωσε για μια ακόμη φορά, ότι « δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουμε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τοπικά και εθνικά αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για το λόγο αυτό δουλεύουμε συντονισμένα όλοι μαζί».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις συσκέψεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στην Κρήτη, όσο και αυτή που θα γίνει αύριο στην Κομοτηνή και αυτή που έγινε χθες στο μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, σημειώνοντας ότι μέσω αυτών συνεχίζεται ο διάλογος, ενόψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , με αντιπροσωπεία του συντονιστικού των μπλόκων.

«Περισσότερα λύνονται με το διάλογο και με την κοινή προσπάθεια» τόνισε ο κ. Αυγενάκης που είπε ότι «οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες».

«Είναι σαφές ότι και βελτιωτικά έργα πρέπει να γίνουν και σοβαρές παρεμβάσεις, έτσι ώστε η ζωή, η καθημερινότητα αλλά και το κόστος παραγωγής των αγροτών, να μειωθεί» πρόσθεσε ο ΥπΑΑΤ συμπληρώνοντας πως «όσο η οικονομία εξελίσσεται -και εξελίσσεται καλά- άλλο τόσο είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα βήματα, τα επόμενα γενναία βήματα της κυβέρνησης υπέρ των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοπαραγωγών της χώρας μας». Καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης, ευχαρίστησε τους αγρότες της Κρήτης.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα