Αγρότες: Αναμμένες οι μηχανές των τρακτέρ λίγο πριν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Αγρότες: Αναμμένες οι μηχανές των τρακτέρ λίγο πριν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τέσσερις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου οι μηχανές των τρακτέρ είναι αναμμένες και τα μπλόκα συνεχίζονται.

Οι αγρότες της Καρδίτσας μπήκαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης ενώ είναι διατεθειμένοι να μείνουν στην κεντρική πλατεία όλη τη νύχτα με τα γεωργικά τους μηχανήματα.

Η κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Δεκαπέντε αγρότες από όλη την Ελλάδα θα αποτελέσουν την επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης. Με στόχο να εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές και όλοι οι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν: 6 άτομα από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία και Μαγνησία, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο.

Η σύσκεψη των αγροτών διήρκεσε 4 ώρες στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, όπου οι αγρότες αποφάσισαν να στείλουν 15 εκπροσώπους στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ κατέληξαν σε ποια αιτήματα δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Στο Κάστρο Βοιωτίας βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και άκουσε τα αιτήματα των αγροτών, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ο διάλογος είναι το καλύτερο συστατικό της επιτυχία και θεωρώ ότι μέσα από συζήτηση πάντα λύνονται τα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Στο αγροτικό μπλόκο της Καρδίτσας περιόδευσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Το μπλόκο της Καρδίτσας μέσα από τρακτέρ, που για δεύτερη φορά ανεβαίνει, περιόδευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με τους αγρότες που έχουν στήσει το μπλόκο τους στον αυτοκινητόδρομο Ε 65 και συμμετείχε σε σύσκεψη με τους επικεφαλείς του μπλόκου.

«Οι άνθρωποι μοχθούν εδώ και χρόνια κι έχουν γίνει «σύγχρονοι Σίσσυφοι» της κοινωνίας. Είναι απίστευτο να είσαι αγρότης και να βλέπεις αυτό που παράγεις να πωλείται πανάκριβα στο σούπερ μάρκετ και να σκέφτεσαι πού χάνεται όλο αυτό».

Οι «κόκκινες γραμμές»

Το κόστος παραγωγής αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους αγρότες, οι οποίοι θα επιμείνουν στο αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και για φθηνό αγροτικό ρεύμα με τιμή 7 λεπτά στην κιλοβατώρα και στις κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων τους.

Από νωρίς το πρωί φάνηκε ότι, μέχρι τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες θα σφίξουν κι άλλο τον κλοιό. Από τις 11 το πρωί αγρότες της Φλώρινας απέκλεισαν για 4 ώρες το τελωνείο Νίκης για όλα τα επαγγελματικά οχήματα.

Με συμβολικά μπλόκα συνεχίζουν οι αγρότες μέχρι την συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς ανά την Ελλάδα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα