Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Παραχώρησα διαμέρισμα και άφησε απλήρωτους λογαριασμούς – Επαγγελματίας ψεύτης

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Παραχώρησα διαμέρισμα και άφησε απλήρωτους λογαριασμούς – Επαγγελματίας ψεύτης

Νέες μαρτυρίες φέρνει στο «φως» η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου για τον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος ερευνάται για απάτη 600.000 ευρώ. Στην εκπομπή μίλησαν ένα ιδιοκτήτης διαμερίσματος και ένας εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας. 

Ένας άνδρας περιέγραψε όσα ακολούθησαν μετά την απόφαση του να βοηθήσει τον “Άλλον Άνθρωπο”, παραχωρώντας ένα διαμέρισμα, το οποίο παραλίγο να βγει σε πλειστηριασμό, καθώς ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς. 

«Το καλοκαίρι του 2020 είχα μια υπόγεια γκαρσονιέρα, 29 τ.μ. και είδα μια ανάρτηση του Πολυχρονόπουλου που έδειχνε μια μαμά από το Κογκό ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο να κρατάει ένα μωράκι, χωρίς να έχει που να μείνει. Θυμάμαι ότι ήμουν στην παραλία και επιτόπου του στέλνω μήνυμα. “Έχω ένα διαμέρισμα, το οποίο είναι κλειστό εδώ και κάμποσα χρόνια και θέλει κάποιες επιδιορθώσεις και μπορώ να σας το παραχωρήσω. Δε θέλω ενοίκιο, αλλά εννοείται θα αναλάβετε τους λογαριασμούς”. Και έτσι έγινε».

Σύντομα όμως η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά. «Μέχρι που μου ήρθε ένα εξώδικο ότι υπάρχει οφειλή 1.972 ευρώ ΕΥΔΑΠ και αν δεν το πληρώσετε το σπίτι σας θα βγει σε πλειστηριασμό. Εκεί με “ζώσαν” τα μαύρα φίδια. Τον έψαχνα 2,5 χρόνια. Στα τηλέφωνα δε μου απαντούσε, στα μηνύματα, στο messenger, στις δύο σελίδες, στα sms, στο κινητό που είχα δε μου απαντούσε κανένας. Μου είχε γυρίσει το μάτι. Την επόμενη μέρα, αφού μου ήρθε το εξώδικο πήγα στην ΕΥΔΑΠ. Έκανα διακανονισμό και επιτόπου πήγα στο σπίτι μου και άλλαξα και κλειδαριά.

Αποφάσισα να πάω, μετά από 2,5 χρόνια που τον αναζητούσα, μαζί με ένα φίλο μου τη μέρα που έκοβε μια πίτα να τον βρω. Και εκείνη τη μέρα μου έδωσαν 2.600 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ. Τη ΔΕΗ την είχα κόψει το 2023 στις αρχές, γιατί είχε φτάσει ένας λογαριασμός 800 ευρώ και με παίρναν συνεχώς τηλέφωνο από τη ΔΕΗ».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Δηλαδή πας να εμπιστευτείς και τελικά λες καλά είμαστε τόσο ελεεινοί άνθρωποι; Δηλαδή εμένα με έχει προβληματίσει πάρα πολύ αυτό, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνω στους ανθρώπους, γιατί με αυτό πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή. Και δε θέλω και να το αλλάξω».

Εθελοντής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε ότι συμμετείχε στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας από το 2013.

«Συμμετείχα στις δράσεις στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Παραδίπλα, στην οδό Σοφοκλέους, όπου εκεί μαζεύονται άστεγοι, ο δήμος κάνει συσσίτια το πρωί και το βράδυ και η εκκλησία το μεσημέρι. Ήταν συσσίτια από catering και οι περισσότεροι προτιμούσαν να πάρουν γεύμα από εκεί. Οπότε οι μερίδες που μοιράζαμε δεν ήταν πολλές, ήταν από 25 – 40, βία 50».

Ειδικά για τον κ. Πολυχρονόπουλου επεσήμανε: «Από αυτά που ακούω δεν εκπλήσσομαι. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας ψεύτης. Είναι ένας τυχοδιώκτης με τον ψυχρό υπολογισμό ενός αρπακτικού».

Σχετικά με το φαγητό που μαγείρευαν οι εθελοντές περιέγραψε ότι όλα ήταν νερόβραστα κι όπως είπε χαρακτηριστικά «μόνο μια φορά μαγείρεψε κρέας στο διάστημα που ήμουν εκεί».

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην μαρτυρία του ο εθελοντής ο κ. Πολυχρονόπουλος «δεν αγόραζε τίποτα, καθώς όλα ήταν από προσφορές».

«Είμαι από τους μοναδικούς, αν όχι ο μοναδικός που πήγα μαζί με ένα άλλο άτομο – ήταν κι εκείνος εθελοντής – στους εισαγγελείς Διαφθοράς. Μιλήσαμε με την γραμματέα τους, φεύγει η γραμματέας τους και πάει να μιλήσει με κάποιο εισαγγελέα, βγαίνει έξω κι αντί να μας πάρει τα ονόματά μας, μας είπε να συμπληρώσουμε την καταγγελία μας περιγραφικά σε ένα χαρτί και να φύγουμε. Αυτό έγινε τέλος 2013 με αρχές 2014, δεν θυμάμαι μήνα».

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα