Απίστευτο κι όμως μπορεί να συμβεί: Χανιώτισσα είχε για μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι

Απίστευτο κι όμως μπορεί να συμβεί: Χανιώτισσα είχε για μήνες στον πνεύμονά της κόκκαλο από κουνέλι

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε ένας πνευμονολόγος μετά από μια βρογχοσκόπηση που έγινε πρόσφατα σε κλινική των Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα χτύπησε την πόρτα του γραφείου, με έντονα συμπτώματα βήχα. Δεν ήξερε όμως τι την περιμένει. Η «έκπληξη» που έκρυβε ο βήχας, ήταν ένα οστό, ένα κόκκαλο από κουνέλι μέσα στον πνεύμονά της!

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί» τόνισε, μιλώντας στο zarpanews.gr ο πνευμονολόγος, Στέλιος Βιττωράκης.

 Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως το γεύμα είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες. Η ασθενής θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Το ότι πέρασε γρήγορα το επεισόδιο την καθησύχασε, ώσπου ο βήχας επανήλθε.

«Όταν είδαμε ότι είναι κόκκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Βιττωράκης.

 Μάλιστα σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικό έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα», είπε.

«Προσοχή στον επίμονο βήχα»
«Το μήνυμα που πρέπει να περαστεί από αυτό το συμβάν είναι πως είτε τα συμπτώματα είναι έντονα, είτε όχι, είτε υπάρχει φλεγμονή, ο ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και καλό θα ήταν να μεριμνήσει να εξεταστεί σύντομα» τόνισε ο κ. Βιττωράκης.

Σε ό,τι αφορά την επέμβαση: Η βρογχοσκόπηση είναι μια ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία για την διερεύνηση πληθώρας παθήσεων και συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα