Διευκρινίσεις από τον Κούγια για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής»

Διευκρινίσεις από τον Κούγια για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής»

Για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μίλησε το πρωί ο συνήγορος του 41χρονου αστυνομικού που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης, Αλέξης Κούγιας. «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής» τόνισε ο δικηγόρος.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την Τρίτη (14/11) ο Αλέξης Κούγιας επεσήμανε: «Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρεις ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός».

«Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» ξεκαθάρισε ο ποινικολόγο.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι υπήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα