Σέρρες: Σκότωσαν με φόλα για δεύτερη φορά τον σκύλο του δημάρχου Σιντίκης – Επικήρυξε τους δράστες

Σέρρες: Σκότωσαν με φόλα για δεύτερη φορά τον σκύλο του δημάρχου Σιντίκης – Επικήρυξε τους δράστες

Θύμα εγκληματιών που δηλητηριάζουν ανυπεράσπιστα ζώα έπεσε ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, καθώς άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα το σκυλάκι του μέσα στην αυλή του σπιτιού του στο Σιδηρόκαστρο.

 Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τοξικολογικών εξετάσεων θα δείξουν την ουσία με την οποία δηλητηρίασαν με φόλα το σκυλί του δημάρχου.

 Το περιστατικό έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής, όταν ο δήμαρχος βρήκε νεκρή την- μόλις 15 μηνών- σκυλίτσα του, στην αυλή της οικίας του.

Επικήρυξε τους δράστες
Επιπλέον, ο δήμαρχος έχει «επικηρύξει» τους δράστες με το ποσό των 2.000 ευρώ, αναζητώντας πληροφορίες για τη δηλητηρίαση της σκυλίτσας που άκουγε στο όνομα Λίζα. «Όποιος έχει κάποια πληροφορία, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών, θα πάρει τα χρήματα, μόνο να μας πει τι έχει γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δομουχτσίδης, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

 
Όσο για το πώς διαπίστωσε τον θάνατο της Λίζας, ο δήμαρχος εξηγεί ότι ήταν περίπου 09.30 όταν βγήκε από το σπίτι του για να πάει στην εκκλησία και είδε νεκρό το σκυλί στην αυλή του σπιτιού. Το σκυλάκι ήταν δεμένο και προφανώς, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος το δηλητηρίασε πετώντας τη φόλα από την εξωτερική μεριά της αυλής. «Το δηλητήριο ήταν πολύ ισχυρό και το σκυλί έχασε γρήγορα τη ζωή του, για αυτό αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, δεν αποκλείεται να ήταν αυτό που χρησιμοποιούν κυνηγοί σε αλεπούδες, γιατί έπιασε κατευθείαν το σκυλί που πέθανε με ανοιχτά τα μάτια και χωρίς να βγάλει αφρούς από το στόμα», αναφέρει ο κ. Δομουχτσίδης.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δηλητηριάζουν σκυλί του δημάρχου, καθώς το 2018 και πάλι άγνωστοι είχαν ρίξει φόλα και είχαν σκοτώσει το σκύλο του που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο της οικείας του. «Υπήρξαν κι άλλα στην περιοχή σχετικά περιστατικά με δηλητηριάσεις ζώων στην περιοχή μας, αλλά ήταν κυρίως σε αδέσποτα ζώα», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα