Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Ενεργό μέτωπο στον Ασπρόπυργο, σε ύφεση η φωτιά στην Λάρισα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Ενεργό μέτωπο στον Ασπρόπυργο, σε ύφεση η φωτιά στην Λάρισα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ,από νωρίς σήμερα, καθώς από το πρωί έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της επικράτειας.
Ασπρόπυργος

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Κύριλλος του Ασπροπύργου, πάνω από την πάροδο της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν  15 οχήματα,  με 50 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Στην μάχη της πυρόσβεσης συμμετέχει ένα πυροσβεστικά ελικόπτερα Erickson  .
Στις 11:00 π.μ είχε ξεσπάσει πάλι πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση που όμως τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο .

Λάρισα

 Σε ύφεση είναι φωτιά, που ξέσπασε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δασική έκταση στο Κυψελοχώρι Λάρισας.

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις έως ότου τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 3 Air Tractors, 35 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος, με 10 οχήματα.

Η φωτιά ξέσπασε μετά τις 12:00 σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκαν στο να μην φτάσει η φωτιά κοντά στα σπίτια του χωριού, αλλά και στο να προστατευτούν οι καλλιέργειες.

Κηφισιά

Την ίδια ώρα σήμανε συναγερμός και για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κηφισιάς, επί της οδού  Αιολίας 30 κοντά  στην οδό  Καλυφτάκη.

Στο σημείο βρέθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς, 9 πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα.  Η φωτιά ξέσπασε από εγκαταλελειμμένο  αυτοκίνητο σε οικόπεδο με ξερά χόρτα  ενώ η  ατμόσφαιρα στην περιοχή έγινε  αποπνικτική. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο .

 Πειραιάς

Άλλη μια φωτιά είχαμε το πρωί σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου σε πολυκατοικία στην περιοχή Μανιάτικα του Πειραιά  από όπου απεγκλωβίστηκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά. Διενεργείται έρευνα από την Πυροσβεστική για τα αίτια της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα