Η υπόθεση της φρίκης στον Κολωνό: Οι βιαστές έφτασαν τους 28 – «Είναι πολύ περισσότεροι»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού με θύμα το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο ογκώδεις φακέλους που βρίσκονται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση έχουν «μετρήσει» συνολικά 29 συλλήψεις από την έναρξη της έρευνας μέχρι σήμερα. Από τους 29 συλληφθέντες ο ένας είναι ο προφυλακισμένος για μαστροπεία και βιασμό Η.Μ., ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη. Μία από τις συλλήψεις αφορά στη μητέρα της 12χρονης, ενώ οι υπόλοιπες 27 αφορούν σε άνδρες που φέρονται να βίασαν το παιδί έναντι αμοιβής.

«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί για βιασμό 28 άντρες, μεταξύ αυτών ο Η.Μ. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που βίασαν το κορίτσι. Και αυτό διότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί αυτοί που το συνάντησαν στο διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της Αθήνας και στον οίκο ανοχής. Αυτά τα άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Οι μέχρι σήμερα συλλήψεις αφορούν σε άτομα που ήρθαν σε επαφή με την 12χρονη μέσω του Η.Μ. ή μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και ανταλλαγής μηνυμάτων», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι τελευταίες επτά συλλήψεις έγιναν χθες Πέμπτη, μετά από μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετέβησαν ταυτόχρονα στα σπίτια των συλληφθέντων στην Αθήνα και τους πέρασαν χειροπέδες. Όλοι τους κατηγορούνται ότι βίασαν το παιδί έναντι αμοιβής, ενώ οι περισσότεροι συνάντησαν την 12χρονη στο αυτοκίνητό τους.

Μεταξύ των εφτά συλληφθέντων είναι ένας 48χρονος Έλληνας και ο 20χρονος γιος του. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 36 και 52 ετών, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 28 και 44 ετών, και ένας 47χρονος Αλβανός. Τα στοιχεία για τα επτά πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες τα είχε δώσει η 12χρονη τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου της οικογένειάς της, προσήλθε στην ΕΛΑΣ για να δώσει νέα κατάθεση.

Στο μεταξύ, οι έρευνες περνούν σε νέα φάση. Και αυτό διότι οι Αρχές επιδιώκουν να προλάβουν το όριο του 18μηνου για την προσωρινή κράτηση των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση από την έναρξη της έρευνας (σύλληψη για μαστροπεία του Η.Μ. κοκ).

Η δικογραφία, μετά και τις τελευταίες ενέργειες, αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στη φυλακή. Ακολούθως θα πάει η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Η δεύτερη κύρια έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά τα στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη στην τελευταία κατάθεση που έδωσε στις Αρχές, σχηματίστηκε νέα δικογραφία. Με βάση αυτή ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά των επτά προσώπων.

.ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα