Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες με την κατηγορία για εμπλοκή σε διακίνηση μεταναστών

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες με την κατηγορία για εμπλοκή σε διακίνηση μεταναστών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι εμπλέκονται στην διακίνηση παράνομων μεταναστών στον Έβρο.

Αναβρασμός, αναστάτωση και έντονος προβληματισμός επικρατεί στους συνοριοφυλακες στον Έβρο μετά την σύλληψη πέντε αστυνομικών που υπηρετούσαν στο Διδυμότειχο και σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εμπλέκονται σε διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν επαφές με τέσσερις διακινητές στην Τουρκία, ενώ φαίνεται πως συμμετείχαν σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις όπου αλλοδαποί πέρασαν στην Ελλάδα παράνομα.

Οι συνοριοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, κρατούνται και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Οι πέντε συνοριαφύλακες είχαν κώδικες ονομασίες και συγκεκριμένα όταν έλεγαν τσάντα, βαλίτσα η παπούτσια αναφέρονταν στα χρήματα που τους έδιναν οι διακινητές οι οποίοι είχαν τον κωδικό κομάντο.

Συλληφθείς αστυνομικός Α: Το «κομάντο» λέει «θα αφήσει μια τσάντα». Πάλι μου πήρε δύο ζευγάρια παπούτσια για την άλλη φορά του έκανα παράπονα.

Συλληφθείς αστυνομικός Β: Κάπου στη γωνία λέει «την άφησα».

Συλληφθείς αστυνομικός Α: Να την φαίνεται εκεί πρέπει να είναι στην πινακίδα.

Συλληφθείς αστυνομικός Β: Ναι, ναι άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν.

Συλληφθείς αστυνομικός Α: Κάτσε, θα σταματήσω πιο πίσω εγώ για να την πάρω.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν σχεδόν 27.000 ευρώ, δεκάδες κινητά τηλεφωνά, περισσότερα από 2.000 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και λίρες Τουρκίας.

«Για εμάς υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο χτύπημα στις τάξεις μας καθώς πραγματικά φτύνουμε αίμα για να κρατήσουμε όλες αυτές τις ροές και την υπηρεσία την έχουμε σαν δεύτερη οικογένεια μας και να έχουμε «συνάδελφους» σε εισαγωγικά που ενώ δίνουμε έναν αγώνα για τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να υπάρχουν το ξαναλέω με εισαγωγικά «συνάδελφοι» που να συνεργάζονται με αυτά τα κυκλώματα», ανέφερε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

Για να μπορέσουν να ξεπλύνουν τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες τους οι συλληφθέντες αστυνομικοί είχαν προμηθευτεί χρεωστική κάρτα λιθουανικής τράπεζας, ώστε εκεί να καταθέτουν τα λεφτά αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον οποιοδήποτε τραπεζικό έλεγχο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα