Πέραμα: Άλλος ένας νέος άνθρωπος δεν θα γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένειά του

Πέραμα: Άλλος ένας νέος άνθρωπος δεν θα γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένειά του

Τραγικό δυστύχημα συνέβη με θύμα έναν 47χρονο χειριστή γερανού της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Ο άτυχος 47χρονος και δύο εργάτες, ο ένας επίσης 47 ετών και ο άλλος 45, εργάζονταν σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές του χώρου, προσπαθώντας να επισκευάσουν την προπέλα πλοίου.

Ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά  ανέφερε: «Άλλος ένας νέος άνθρωπος δεν θα γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένειά του και οι άλλοι δυο που θα γυρίσουνε δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι».

Ο 47χρονος άνδρας με τους δυο συνάδελφους τους εκτελούσαν εργασίες μπροστά στην προπέλα όταν ξαφνικά έπεσε και τους καταπλάκωσε,

Το ένα πτερύγιο έφυγε από τη θέση του παρασύροντας με το βάρος τη σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν ανεβασμένοι οι τρεις εργαζόμενοι.

Η κατασκευή κατέρρευσε και το βαρύ αντικείμενο καταπλάκωσε τους τρεις εργάτες.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους τους, δεν υπήρξαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ο Λάκης Αντωνίου, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής δήλωσε: «Για ένα εξάρτημα το οποίο αξίζει 20 ευρώ, μια ασφάλεια δηλαδή στο γάντζο του γερανού το οποίο έβγαζε το πτερύγιο της προπέλας του πλοίου αστερίων, έφυγε όλο το πτερύγιο και καταπλάκωσε τρεις συνάδελφους. Ο ένας δυστυχώς, όπως τον είδαμε εμείς, σκοτώθηκε επί τόπου. Έμεινε στον τόπο».

Ο 47χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε στο πόδι, ενώ ο 45χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική με λιγότερο σοβαρά τραύματα.

Οι εργαζόμενοι στη ζώνη κήρυξαν 24ωρη απεργία από το πρωί της Τρίτης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα