Η δραματική επιστολή των γονιών για τα 15 νεκρά παιδιά από καρδιοχειρουργό – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Η δραματική επιστολή των γονιών για τα 15 νεκρά παιδιά από καρδιοχειρουργό – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε, το Σάββατο (27/05), η υπόθεση για 15 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από καρδιολογική επέμβαση σε δύο νοσοκομεία, με την ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά τον ρόλο ενός γιατρού – υποτιθέμενου «Μεσσία».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA, η αστυνομική και δικαστική έρευνα φαίνεται να άρχισε από μία έγγραφη αναφορά που στάλθηκε σε Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών το 2021 και, πιο συγκεκριμένα, από άτομα που δηλώνουν ότι ήταν γονείς 15 παιδιών, τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους έπειτα από «πλημμελείς ενέργειές του», όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, ο επικεφαλής διευθυντής ήταν ένας «ψεύτικος Μεσσίας» και από τα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, το 20% των παιδιών έχασε τη ζωή του και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ, καθώς έμειναν «φυτά».

Καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2% με 4% και όχι στο 20%, όπως και γίνεται καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού.

Οι ίδιοι που υπογράφουν τη σχετική δήλωση, σημειώνουν πως ο καρδιοχειρουργός παραπλανεί τον κόσμο μέσα από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει δημιουργήσει, ενώ ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Η επιστολή των γονιών
Στην επιστολή των γονιών – μεταξύ άλλων – αναφέρεται το εξής: «Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας τα παιδιά μας να φεύγουν από τη ζωή, δεν μας επιτρέπει πλέον να σιωπούμε και να μένουμε άπραγοι. Η επιστολή μας αφορά όλους εκείνους, τους απόλυτα κατάλληλους που διευθύνουν και λειτουργούν στην καρδιοχειρουργική κλινική (σ.σ. αναφέρεται το όνομά της).

Μέσα στην κλινική αυτή έγιναν χειρουργεία των δικών μας παιδιών, στην ουσία όλως εκεί μέσα κάποιοι κάνουν πειράματα και στέλνουν τα παιδιά μας στον άλλο κόσμο. Ο επικεφαλής διευθυντής της κλινικής είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας.

Στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική, το 20% των παιδιών έχασε τη ζωή του και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε.

Όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά, σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε, αλλά και ακόμα το ανήκουστο, ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα