Εξαφάνιση Πάτρικ Πάιντερ: Συναγερμός σε δύο πρεσβείες για τον Καναδό ιστορικό

Εξαφάνιση Πάτρικ Πάιντερ: Συναγερμός σε δύο πρεσβείες για τον Καναδό ιστορικό

Οι Αρχές μαζί με την Καναδική και τη Βρετανική Πρεσβεία ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση του Πάτρικ Πάιντερ 45 χρόνων. Τα ίχνη του χάθηκαν μυστηριωδώς λίγες ημέρες μετά το Πάσχα από το την οδό Φαλήρου στο Κουκάκι όπου έμενε.

Ο Καναδικής καταγωγής ιστορικός, λάτρης της χώρας μας και της ιστορίας της, αποφάσισε να αφήσει την άνετη ζωή στον Καναδά και να μετοικίσει στην Αθήνα για να εργαστεί.

Προτιμούσε να επικοινωνεί με φίλους και συγγενείς μέσω email αλλά και μηνυμάτων. Το τελευταίο ηλεκτρονικό του στίγμα εντοπίστηκε την Τρίτη 2 Μαΐου. Από εκεί και μετά, σιωπή.

Την εξαφάνιση δήλωσε στο ΤΑ Ακροπόλεως ο Ελληνοκαναδός φίλος του, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα με την οικογένειά του.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που έμενε στο Κουκάκι, σήμανε το συναγερμό όταν ανήσυχη άνοιξε το σπίτι, βρήκε μέσα τα προσωπικά του αντικείμενα και στοιχεία, καθώς και τα δύο διαβατήριά του.

Ο Μάρτιν Πάιντερ, ένα από τα τέσσερα αδέλφια του, έφτασε στην Ελληνική πρωτεύουσα από τον Καναδά όπου μένει, για να συμμετάσχει πιο ενεργά στις έρευνες και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον εντοπισμό του. Μαζί με τον φίλο του Αλέξανδρο Δρελιώζη, βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής με την ελπίδα να τον εντοπίσουν.

Και οι δύο επεσήμαναν ότι τον τελευταίο χρόνο η συμπεριφορά του είχε αλλάξει, είχε απομακρυνθεί από όλους και είχε κλειστεί στον εαυτό του. Είχε σταματήσει και από την εργασία του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Στην Αθήνα εργάστηκε σε εταιρίες με εκδόσεις βιβλίων αλλά και σε ναυτιλιακές.

«Δεν θα άφηνε ποτέ την κιθάρα του…»

Ο αδελφός του αγνοούμενου Πάτρικ με το που έφτασε στην Αθήνα, μίλησε στο τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» σε μία απέλπιδα προσπάθεια να τον εντοπίσει.

«Ανησυχώ, αλλά είμαι ευγνώμων ότι έχω βοήθεια και θέλω να μάθω νέα του. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας, για μένα, για τους γονείς μου, για τα αδέλφια μου. Έχουμε όλοι την ελπίδα, την προσδοκία, ότι θα τον βρούμε και ότι θα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε ακριβώς άλλαξε η συμπεριφορά του. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε, τώρα είναι την αιτία της αλλαγής. Ο αδελφός μου ανέκαθεν ήταν ένα ελεύθερο πνεύμα, που έκανε μόνος του διάφορα πράγματα και η επικοινωνία μαζί του κάποιες φορές μπορεί να μην ήταν τόσο συχνή», τόνισε ο Μάρτιν.

«Σίγουρα είναι πολύ ανησυχητικό γεγονός, ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι ζωής. Μπορεί να ήταν ελεύθερο πνεύμα, να λειτουργούσε ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν αλλά δεν δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει τώρα», πρόσθεσε ο αδελφός του αγνοούμενου, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι στιγμής:

«Έχουμε δηλώσει την εξαφάνιση στις ελληνικές αρχές. Έχουμε επικοινωνήσει και με τη βρετανική και με την καναδική πρεσβεία εδώ, γιατί έχει δύο υπηκοότητες, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Τώρα που έφτασα στην Ελλάδα, το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η άρση απορρήτου του τηλεφώνου και e-mail για να μας δώσουν κάποια στοιχεία για το που ήταν τελευταία.»

Ο Μάρτιν μίλησε και για την αγάπη του αδελφού του για τη μουσική και για το τι είναι αυτό που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση.

«Ο αδελφός μου αγαπούσε πολύ τη μουσική και ένα από τα πράγματα που άφησε πίσω είναι η κιθάρα του, κάτι το οποίο μου προκαλεί εντύπωση, γιατί είναι το τελευταίο που θα άφηνε.»

Έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με την εκπομπή ή την οικογένεια.

«Όποιος παρακολουθεί αυτή τη στιγμή και έχει κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει να βρεθεί ο αδελφός μου, θα παρακαλούσα θερμά να επικοινωνήσει μαζί μας για οτιδήποτε.»

«Χάσαμε ξαφνικά τα ίχνη του…»

Ο Πάτρικ ζούσε τα τελευταία οχτώ χρόνια στη χώρα μας. Είχε σπουδάσει ιστορικός και αγαπούσε την Ελλάδα. Αφορμή για να αφήσει τα πάντα πίσω του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, στάθηκε και μία δυνατή φιλία. Ο Αλέξανδρος, Ελληνοκαναδός, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 2008. Μιλάει στην κάμερα της εκπομπής από το Κουκάκι, την περιοχή όπου έμενε ο φίλος του που αγνοείται.

«Εγώ εργαζόμουν σ’ ένα τομέα που ήθελε κι αυτός να μπει και του έκανα πρόταση εάν θα τον ενδιέφερε να δουλέψει στην εταιρία που ήμουν. Δέχτηκε. Θα εργαζόταν πάνω στον τομέα των εκδόσεων εκπαιδευτικών βιβλίων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι, οπότε είχε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και τον ενδιέφερε ο πολιτισμός και η ιστορία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τον περιγράφει ως έναν πολύ κοινωνικό και έξυπνο άνθρωπο, που προσαρμοζόταν εύκολα, καθώς είχε ζήσει χρόνια στην Αγγλία και είχε ταξιδέψει πολύ στη ζωή του.

«Φαινόταν ότι πήγαινε καλά, παρότι είχε έρθει σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα στα τέλη του 2015, με την κρίση και την αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, τα πήγε πάρα πολύ καλά. Κατάφερε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες εταιρίες και φαινόταν αρκετά ευτυχισμένος», πρόσθεσε ο φίλος του.

Ο Αλέξανδρος μίλησε και για την επικοινωνία που είχε μαζί του, αλλά και για το πότε καταγράφηκαν τα τελευταία ηλεκτρονικά του ίχνη.

«Μετά το Πάσχα, γύρω στις 20 Απριλίου προσδιορίζω την εξαφάνισή του. Από εκείνες τις ημέρες και μετά δεν είχαμε κάποιο νέο του, ούτε εγώ ούτε η οικογένειά του στον Καναδά. Στα τελευταία του μηνύματα ήταν κάπως πιο σύντομος. Ίσως να μην ένιωθε καλά με κάποια πράγματα ή μπορεί να μην ήθελε να δώσει πολλές πληροφορίες για το τι κάνει. Δεν ξέρω. Τελευταία φορά τον είδα ενεργό στο WhatsApp στις 2 Μαΐου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δε φαίνεται να έχει μπει στην εφαρμογή», κατέληξε.

«Λάτρευε τον αθλητισμό και τη μουσική…»

«Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, να έχει χαθεί από τους γονείς του και από μένα, δεν θα ανησυχούσα. Ο Πάτρικ θα μπορούσε να πάει κάπου για ένα διήμερο, τριήμερο ή μία εβδομάδα, θα μας έδινε όμως κάποιο στίγμα. Μας έλεγε “πάω ένα ταξίδι στη Μάλτα, θα τα πούμε όταν γυρίσω” ή “θα πάω στον Όλυμπο για ορειβασία”. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση, δε συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φίλος του Αλέξανδρος.

«Του άρεσε το vibe της περιοχής εδώ στο Κουκάκι, γιατί είναι κεντρικά και κοντά στα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιέφεραν σαν ιστορικό», πρόσθεσε.

Ο φίλος του μίλησε και για τα χρόνια που ήταν συμπαίκτες, αλλά και για την αγάπη του για τον αθλητισμό και τη μουσική.

«Έχουμε υπάρξει πολλά χρόνια συμπαίκτες στο ποδόσφαιρο, σε αρκετά καλό επίπεδο για τον Καναδά. Ήταν δρομέας, έτρεχε μεγάλες αποστάσεις. Είχε τρέξει και στο μαραθώνιο στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια. Έπαιζε μουσική, ήταν πολύ καλός κιθαρίστας. Γενικά ένας αρκετά δραστήριος άνθρωπος. Αν τον γνώριζες, θα τον θυμόσουν. Μπορούσε να καταλάβει κάποια πράγματα στα ελληνικά, αλλά δεν έκανε άνετα μία συνομιλία. Είχε μία σχέση τώρα τελευταία, αλλά δε μας μιλούσε πολύ για αυτά και δε γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Δεν υποψιάζομαι δόλο, αλλά και πάλι δεν ξέρω, όλα είναι πιθανά», κατέληξε ο Αλέξανδρος.

Ο Πάτρικ έχει ύψος 1.80, ξυρισμένο κεφάλι και καστανά μάτια και για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

anikolouli.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα