Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Την καταγγελία έκανε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλεται, διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ λόγω βλάβης τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. «Ακόμα κι αυτή η ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο – αν όχι μοιραία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και ο ασθενής να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, όπως προοριζόταν.

«Αλήθεια, τι θα γινόταν αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν κατ’ ευχήν; Ποιο “ανθρώπινο λάθος” θα ήταν αυτή τη φορά υπεύθυνο για μια πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη; Μήπως οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου θα γινόντουσαν οι επόμενοι “σταθμάρχες”; Θα το πούμε καθαρά. Όσο η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται διαρκώς με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν, όσο οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων παραδίδονται σε εργολαβίες με ευθύνη όσων διοίκησαν και διοικούν τα νοσοκομεία, όσο παγιώνονται οι λογικές κόστους – οφέλους και το κριτήριο του κέρδους των εταιρειών στο υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, τόσο θα πληθαίνουν αυτού του είδους οι εικόνες και θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», επισημαίνει η ΑΣΥ.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα