Βόλος: Πατέρας ξυλοκόπησε με σκουπόξυλο τον 11χρονο γιο του – Θα σε αφήσω χωρίς πόδια

Βόλος: Πατέρας ξυλοκόπησε με σκουπόξυλο τον 11χρονο γιο του – Θα σε αφήσω χωρίς πόδια

Σοκάρει την τοπική κοινωνία του Βόλου, ο άγριος ξυλοδαρμός που φέρεται να δέχθηκε ένας 11χρονος από τον πατέρα του.

Γειτόνισσα που είδε με τα μάτια της τον πατέρα να χτυπά αλύπητα το παιδί με το κοντάρι σκούπας στο μπαλκόνι του σπιτιού ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, ο άνδρας απειλούσε τον γιο του πως θα τον «λιώσει», ενώ το παιδί σφάδαζε από τους πόνους και τον εκλιπαρούσε να σταματήσει.

«Θα σε αφήσω χωρίς πόδια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να φτάσουν στο σπίτι οι αστυνομικοί το παιδί είχε τρέξει στην αυλή και ρωτούσε τρομαγμένο τον πατέρα του, που το ακολούθησε εάν «θα συνεχίσει να το δέρνει».

«Θα σε αφήσω χωρίς πόδια» αποκρίθηκε εκείνος, αδιαφορώντας για διερχόμενους και γείτονες που παρακολουθούσαν έντρομοι χωρίς να κάνουν καμία κίνηση για να προστατέψουν το ανήλικο .

Όλα όσα έζησε το παιδί στα χέρια του πατέρα του περιγράφονται στη δικογραφία, όπου κατηγορούμενος δεν είναι ο πατέρας, αλλά η γειτόνισσα…

Κι αυτό καθώς ο πατέρας ενημερώθηκε για το πρόσωπο που κάλεσε την αστυνομία για να σωθεί το παιδί από τα χέρια του και κατέθεσε εναντίον της γειτόνισσάς του μήνυση και αγωγή. Στο μεταξύ, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου που ενημερώθηκε πως ένα παιδί χτυπήθηκε με ραβδί, εμφανίστηκε στο σπίτι του κακοποιητή για κοινωνικό έλεγχο, ένα μήνα μετά το περιστατικό όταν πλέον από το σώμα του παιδιού είχαν εξαφανιστεί οι μώλωπες, σύμφωνα τα στοιχεία στη δικογραφία.

Αναμένεται σύντομα να εκδικαστεί η μήνυση, ενώ ο δικαστής που εκδίκασε την αγωγή του πατέρα την απέρριψε και πίστεψε πως το παιδί είχε κακοποιηθεί. Ο πατέρας ζητούσε ως αποζημίωση 150.000 ευρώ.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα