Κρήτη: Έστελνε μηνύματα και σε ανήλικη ο λυράρης – Φόβοι και για άλλα θύματά του

Κρήτη: Έστελνε μηνύματα και σε ανήλικη ο λυράρης – Φόβοι και για άλλα θύματά του

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για τις αρρωστημένες πράξεις του 66χρονου λυράρη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ενός ανήλικου αγοριού.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και άλλη μία υπόθεση που αφορά στον 66χρονο. Συγκεκριμένα ο λυράρης είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί πως αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη.

Η σχετική δικογραφία είχε σχηματιστεί μήνες πριν και ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος. Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει δικαστικά για λόγους υγείας του 66χρονου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

Ο 66χρονος λυράρης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες μετά την αποκάλυψη ότι φέρεται να ασελγούσε και να εξέδιδε το ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο.

Το προφίλ του 66χρονου
Στο χωριό του 66χρονου λυράρη οι κάτοικοι βρίσκονται σε σοκ, με την οργή να ξεχειλίζει.

Μιλούν για έναν άνθρωπο, φαινομενικά στοργικό και τονίζουν πως δεν τους περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τόσο αποτρόπαιο.

Άλλοι τονίζουν πως με το μανδύα του ευεργέτη και κυρίως σε οικογένειες που διαβιούσαν υπό καθεστώς φτώχειας, τους έπαιρνε υπό την προστασία του, στηρίζοντας τους και βοηθώντας τους ακόμη και οικονομικά.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση λένε ότι πίσω από την ιστορία του αγοριού δεν αποκλείεται να κρύβονται και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πηγές στο creta24, αναφέρουν πως από χθες το μεσημέρι, στο περιβάλλον του χωριού που ζούσε ο λυράρης, υπάρχουν κάποιες ακόμα περιπτώσεις αγοριών που δείχνουν να έχουν μια πιο κλειστή συμπεριφορά και να είναι προβληματισμένα. Για αυτές τις περιπτώσεις η οικογένεια καλεί και άλλους γονείς να απευθυνθούν στις αρχές και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν και άλλα παιδιά να μιλήσουν, σε περίπτωση που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο από τον 66χρονο.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ώστε να ενημερωθεί το κοινωνικό σύνολο για την δράση του λυράρη με στόχο να «ανοίξουν στόματα».

Στην ίδια κατεύθυνση οι αρχές έχουν χειριστεί πολύ διακριτικά την υπόθεση του παιδιού και όλο το βάρος πέφτει στην προστασία του καθώς, όπως αναφέρουν πηγές, πρόκειται για μια βαθιά πληγωμένη ψυχή και μοναδικός στόχος είναι να μην του δημιουργηθούν άλλα τραύματα και να προστατευθούν πάση θυσία τα προσωπικά του δεδομένα.

Τόσο το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όσο και η Ασφάλεια Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή «έπεσαν πάνω» στην υπόθεση και εργάζονταν μέρα νύχτα για να καταφέρουν να συντάξουν τη δικογραφία και να προχωρήσει το συντομότερο η διαδικασία.

Παράλληλα οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν γιατρό σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με το παιδί μέσω του 66χρονου, όπως και δύο ακόμη άτομα για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Τέλος πηγές αναφέρουν πως κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα θα συνδράμει το έργο των τοπικών αρχών με στόχο να ψάξει τα ηλεκτρονικά ίχνη και να εντοπίσει και τους υπόλοιπους που είχαν επισκεφτεί την πλατφόρμα, στην οποία ο 66χρονος είχε φτιάξει προφίλ με φωτογραφίες του ανήλικου, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 29 άτομα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα