Μαυροειδάκος: Άκρως επαγγελματική η συμπεριφορά του οδηγού του γερανού της ΕΛΑΣ, έκανε τη δουλειά του

Ο γ.γ. ειδικών φρουρών Αττικής, Στράτος Μαυροειδάκος σχολίασε το βίντεο που δείχνει τον οδηγό του γερανού της ΕΛ.ΑΣ. να επιταχύνει και να παρασύρει κάδους στην Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια της πορείας για τα Τέμπη, και να εκσφενδονίζει διαδηλωτή. Ο κος Μαυροειδάκος αναφέρει ότι ο οδηγός είχε «άκρως επαγγελματική» συμπεριφορά.

Όπως είπε ο ίδιος, ο οδηγός «κάποιους κάδους χτύπησε» και «έκανε τη δουλειά του», ενώ στο βίντεο «χτυπάει ο διαδηλωτής από τον κάδο τον οποίο σωστά παρασύρει ο συνάδελφός». Ταυτόχρονα, σχολίασε το βίντεο με τη διμοιρία των ΜΑΤ στο Σύνταγμα λέγοντας πως δεχόταν επιθέσεις με μολότοφ.

Ο οδηγός του γερανού «άλλοι λένε ότι πανικοβλήθηκε, ότι φοβήθηκε ότι ήταν σε πανικό. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Ο συνάδελφός μου ενήργησε άκρως επαγγελματικά, ο γερανός κινείται μέσα σε κυκλοφορία, δεν είναι κλειστός ο δρόμος» είπε ο κ. Μαυροειδάκος στο OPEN και συμπλήρωσε:

«αν δείτε το βίντεο από την αρχή είναι εγκλωβισμένος στα αυτοκίνητα και αναπτύσσει ταχύτητα γιατί βλέπει τους κάδους, χωρίς να στρέφεται ενάντια σε πολίτες. Στο βίντεο χτυπάει ο διαδηλωτής από τον κάδο τον οποίο σωστά παρασύρει ο συνάδελφός μου. Το όχημα θεωρείται όπλο στο νόμο όταν υπάρχει τροχαίο. Δεν υπάρχει τροχαίο εδώ, κάποιους κάδους χτύπησε ο συνάδελφος. Είχε δεχτεί επίθεση στα 50 μέτρα από το σημείο. Έχει ενεργήσει άκρως επαγγελματικά, είναι ένας έμπειρος αστυνομικός που εργάζεται 10 χρόνια. Ο γερανός πάει για να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας διότι όταν γίνονται συγκεντρώσεις υπάρχουν και γερανοί γι' αυτή τη δουλειά. Ο συνάδελφος έκανε τη δουλειά του. Όσο για τη διμοιρία που μπήκε μέσα στην πορεία, δέχεται επιθέσεις με μολότοφ».

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός του γερανού

Σύμφωνα με το STAR, ο οδηγός του γερανού είπε σε συναδέλφους του: «αν σταματούσα θα δεχόμουν επίθεση. Δε θα έβγαινα ζωντανός. Φοβήθηκα, δεν είχα άλλη επιλογή. Ίδιο περιστατικό βίωσα λίγα λεπτά πριν, Ακαδημίας και Ομήρου. Προσπαθούσαν να μου σπάσουν τα τζάμια και να μου πετάξουν μολότοφ και καπνογόνα. Έβλεπα τα χέρια τους. Μου φώναζαν “εδώ θα καείς ζωντανός”. Έβαλα σειρήνα και κινήθηκα προς την Ακαδημίας για να απεγκλωβιστώ. Ακαδημίας και Αμερικής δέχομαι τη δεύτερη επίθεση. Δεν είδα τον πολίτη πίσω από τον κάδο καθώς δέχθηκα πρώτα επίθεση από τα δεξιά και ύστερα από τα αριστερά».

πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα