Τέμπη: Τα πρώτα λόγια των σταθμαρχών και του επιθεωρητή που κατηγορούνται για τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Τα πρώτα λόγια των σταθμαρχών και του επιθεωρητή που κατηγορούνται για τη σύγκρουση των τρένων

Στον εφέτη ανακριτή βρέθηκαν σήμερα οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής. Εναντίον τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τη σύγκρουση μεταξύ των δύο τρένων στα Τέμπη, η οποία είχε και τον τραγικό απολογισμό των 57 νεκρών.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι – που μαζί με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη – αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου οι δικηγόροι τους να μελετήσουν τη δικογραφία για το τραγικό δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Λάρισας τους περίμεναν πολλοί δημοσιογράφοι, ενώ και οι τρεις τους συνοδεύονταν από τους δικηγόρους τους. Κανένας τους δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις στην κάμερα, ενώ όταν τους πλησίασαν εντός του κτιρίου γνωστά τους πρόσωπα αλλά και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης τους ψέλλισαν λίγες λέξεις.

«Σεβασμός στα θύματα» – «Δεν έχω ευθύνη»

Ο επιθεωρητής σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι «θα τα πούμε όλα, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε τη σιωπή και να δείξουμε σεβασμό στα θύματα της τραγωδία».

Ο αρχαιότερος εκ των δύο σταθμαρχών, που ακούγεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες και ο οποίος φέρεται να έφυγε νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου της βάρδιάς του, σε όσους τον ρώτησαν εάν σκοπεύει να μιλήσει δημόσια για την μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου φέρεται να είπε: «Θα μιλήσω μετά την απολογία μου. Τότε θα τα πούμε όλα».

Ο δεύτερος εκ των σταθμαρχών, που εργάζεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών φέρεται να σχολίασε σε παρευρισκόμενους: «Είμαι συντετριμμένος και δεν έχω κοιμηθεί δύο εβδομάδες. Δεν θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία».

Από τους τρεις εμπλεκόμενους, οι δύο σταθμάρχες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 24 Μαρτίου, ενώ ο επιθεωρητής θα βρεθεί τετ α τετ με τον εφέτη ανακριτή στις 30 Μαρτίου.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα