Γιάνης Βαρουφάκης: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση - Διώξεις για κακουργήματα στον 17χρονο

Γιάνης Βαρουφάκης: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση - Διώξεις για κακουργήματα στον 17χρονο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, δείχνει τον 17χρονο σεσημασμένο αντιεξουσιαστή που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, την στιγμή της επίθεσης.

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει καρέ – καρέ την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. Η ομάδα των νεαρών, εκ των οποίων κάποιοι φορούν κουκούλες και μάσκες, ενώ άλλοι έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, αναγκάζουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να βγει από το εστιατόριο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, αρχίζουν να τον σπρώχνουν βίαια και στη συνέχεια, αφού τον περικυκλώνουν, τον ξυλοκοπούν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Στο βίντεο φαίνεται και ο 17χρονος που συνελήφθη, ο οποίος καταγράφει τον ξυλοδαρμό με το κινητό του τηλέφωνο. Αμέσως μετά την επίθεση, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες.

Διώξεις για κακουργήματα
Ο 17χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια στο παρελθόν, οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια.

Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συμμορίας, καθώς και για δύο πλημμελήματα, της παράνομης βίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έφθασαν στη σύλληψή του αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και από καταθέσεις μαρτύρων. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατέγραψε με το κινητό του την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ στη συνέχεια έσβησε το βίντεο και έτσι θα γίνει ανάκτηση του υλικού στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την ΕΛ.ΑΣ έχουν ταυτοποιηθεί και οι υπόλοιποι δράστες της επίθεσης, 6 – 7 άτομα επίσης του αντιεξουσιαστικού χώρου, και σύντομα αναμένονται προσαγωγές τους.

Από το ΜέΡΑ25 επιμένουν πάντως ότι η επίθεση δεν έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων καθώς, όπως αναφέρουν, τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης  ήταν μελετημένα και επαγγελματικά.

«O τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Ο 17χρονος κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα