Τέμπη: Οι τελευταίες κλήσεις του μηχανοδηγού του Intercity 62 – «Λάρισα ακούει;»

Τέμπη: Οι τελευταίες κλήσεις του μηχανοδηγού του Intercity 62  – «Λάρισα ακούει;»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Από ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι άτυχος μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση, προσπαθούσε να επικοινώνησε τόσο με τον σταθμάρχη Λάρισας, για να τον ρωτήσει για την πορεία του τρένου, όσο και με συναδέλφους του των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών, καθώς είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι τελευταίες κλήσεις
Τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στη δημοσιότητα, καταγράφουν τις τελευταίες κλήσεις του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity και την προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει.

Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: …..

Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Περνάς ελεύθερα το κόκκινο φωτόσημο μέχρι την είσοδο Νέων Πόρων

Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει; (ρωτάει για τη διαδρομή)

Σταθμάρχης: Αφού σου είπα, πας ελεύθερα μέχρι φωτόσημο είσοδο Νέων Πόρων

Αυτή ήταν η συνομιλία του μηχανοδηγού με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας.

Ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει και με συναδέλφους του μηχανοδηγούς που συνήθως είχαν το τιμόνι στο δρομολόγιο των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

Μηχανοδηγός Intercity: Έλα, με ακούς; Πού βρίσκεστε;

Οδηγός: Μαστρο- Γιώργο δεν το κατεβάζουμε εμείς τελικά (σ.σ. το εμπορευματικό)

Νέα στοιχεία από την προανακριτική κατάθεση του σταθμάρχη της Λάρισας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την προανακριτική κατάθεση του προφυλακισμένου πλέον σταθμάρχη Λάρισας.
Ο ίδιος, σε αυτήν του την κατάθεση ερωτώμενος για τα κλειδιά, δήλωσε ότι αφού πέρασαν τοπικές αμαξοστοιχίες, τα γύρισε στη σωστή θέση για να περάσει το μοιραίο Intercity 62.

Αφού εφησυχάστηκε, όπως λέει, δε θεώρησε σκόπιμο να ελέγξει ξανά ότι όντως τα κλειδιά είχαν γυρίσει στις σωστές τους θέσεις, για να περάσει η επιβατική αμαξοστοιχία.

Η προανακριτική
Στην προανακριτική του κατάθεση την 1η Μαρτίου, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της Λάρισας λέει:

Αστυνομικός: Ποιος ήτανε ο χειρισμός των κλειδιών 117 και 118 όταν αναχώρησε η υπ’ αριθμόν 62 αμαξοστοιχία από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας;

Σταθμάρχης: Μετά τη διέλευση της αμαξοστοιχίας 2597F, το κλειδί 118 που ήταν από την κάθοδο στην άνοδο και το 117 από την άνοδο στην τρίτη γραμμή, επανέφερα τα κλειδιά στην κύρια και έδωσα εντολή με κλειδί 117 και 118 να έρθει το 62 στη κύρια γραμμή ανόδου. Από κει και μετά πώς έγινε και τι έγινε δεν το θυμάμαι καθόλου, αλλά εφησυχάστηκα θεωρώντας ότι έχουν κλειδώσει ηλεκτρονικά τα κλειδιά, όπως υποδήλωναν και οι φωτεινές ενδείξεις των λυχνιών του πίνακα.

Αστυνομικός: Μετά τον εν λόγω χειρισμό σας, ελέγξατε προς βεβαιότητα τα υπ’ αριθμόν 117 και 118 ηλεκτροκίνητα κλειδιά της κύριας γραμμής, δηλαδή εάν όντως είχαν γυρίσει στην κύρια γραμμή;

Σταθμάρχης: Δεν το θεώρησα σκόπιμο, εμπιστευόμενος τις ενδείξεις.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα