Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο γιος του 75χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο γιος του 75χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο γιος του 75χρονου, ο οποίος είχε εντοπιστεί κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του στη Ρόδο. Ο γιος του είναι κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ο 40χρονος, που συγκίνησε το πανελλήνιο μέσα από διαδοχικές εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη όπου ζητούσε την συνδρομή της για την επίσπευση των ερευνών, τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, δεν κατόρθωσε να πείσει για την αθωότητα του.

Πριν την απολογία του ελήφθησαν καταθέσεις από μάρτυρες υπεράσπισης που πρότεινε και ειδικότερα από την αδελφή του Κατερίνα, που έχει ταχθεί και δημόσια υπέρ της αθωότητας του αλλά και από την σύντροφο του «Πανδώρα» η οποία κατέθεσε ότι ο 40χρονος δεν επεδίωξε να χειραγωγήσει δύο συναδέλφους του για να αλλάξουν τις καταθέσεις που έδωσαν ενώπιον αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, οι δύο συνάδελφοι του με τις καταθέσεις τους τον έφεραν να προσποιείται να συνομιλεί με τον πατέρα του την 14η Ιουνίου 2022 πράγμα αδύνατο καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο 75χρονος ήταν ήδη νεκρός. Ισχυρίστηκε ότι είχε τηλεφωνήσει στην σύντροφο του «Πανδώρα» και ότι οι συνάδελφοι του άκουσαν να την αποκαλεί με το όνομα της και από παρανόηση νόμιζαν ότι είχε πει «πατέρα».

Ο 40χρονος διατείνεται ότι ο λόγος που είχε ζητήσει από τους δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις καταθέσεις τους ήταν για την αποκατάσταση του λάθους που έκαναν. Επίσης, έχει επιδιώξει με δημόσιες δηλώσεις του να πείσει ότι είναι θύμα «σκευωρίας» αστυνομικών για να υπερασπιστεί την αθωότητά του και υπεραμύνθηκε εκ νέου των θέσεων του αυτών.

Επιχείρησε να «διορθώσει» δηλώσεις του που έγιναν δημόσια και ήλθαν σε αντίθεση με αυτά που είχε καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών.

Τα στοιχεία που προβλημάτισαν

Ο γιος του 75χρονου είχε καταθέσει την 14η Ιουνίου 2022 ότι δεν γνώριζε αν το σχοινί που ήταν στον λαιμό του πατέρα του ανήκε στον ίδιον αν και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είπε ότι το είχε δει πολλές φορές και είναι του 75χρονου. Είχε δηλώσει στην εκπομπή ότι ο πατέρας του έφερε πολλά χτυπήματα ενώ είχε καταθέσει ότι δεν έφερε χτυπήματα όταν τον βρήκε!

Είχε πει ότι ο πατέρας του ασφάλιζε την πόρτα της οικίας του ενώ στην κατάθεσή του είχε πει ότι την άφηνε πάντα ανοιχτή.

Είχε αναφέρει ότι όταν συναντήθηκε με τον πατέρα του είχαν συζητήσει για την βέσπα του που είχε πρόβλημα μηχανικό και ήταν σε ακινησία ενώ σε κατάθεσή του την 15η Ιουνίου 2022 είχε πει ότι την 13η Ιουνίου 2022 τον είχε δει να οδηγεί την βέσπα!

Πάνω σε καταψύκτη της οικίας βρέθηκε μια πετσέτα με αίμα του θύματος η οποία φέρεται να είχε τοποθετηθεί πάνω από τσάντα του 40χρονου στην οποία μάλιστα υπήρξαν ίχνη αίματος στο φερμουάρ. Ακόμη δεν έχει προκύψει από εξέταση σε ποιον ανήκει το αίμα στο φερμουάρ. Μέσα στην τσάντα υπήρχαν εξάλλου μάλλινα γάντια ενώ ήταν καλοκαίρι.

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκε η πετσέτα πάνω από την τσάντα του ενώ για το αίμα στην τσάντα το δικαιολόγησε ως προερχόμενο από τραυματισμό του παλαιότερα. Τα γάντια είπε ότι τα είχε από παλιά, ομοίως.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα